Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τουρκία: Εκτόξευση στις πωλήσεις αυτοκινήτων… λόγω υποτίμησης

Ελλάδα 20:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τουρκία: Εκτόξευση στις πωλήσεις αυτοκινήτων… λόγω υποτίμησης

ΝΕΑ

Τουρκία: Εκτόξευση στις πωλήσεις αυτοκινήτων… λόγω υποτίμησης

ΝΕΑ

Όσο η λίρα κατρακυλά,  η αγορά αυτοκινήτου στη γείτονα χώρα σημειώνει διπλό ρεκόρ – Ποιες μάρκες πούλησαν τα περισσότερα οχήματα τον περασμένο Μάρτιο;

Advertisement
Advertisement

Η τουρκική οικονομία βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού, αλλά οι καταναλωτές συρρέουν μαζικά να αποκτήσουν ένα καινούριο αυτοκίνητο, όπως καταδεικνύουν τα δημοσιευθέντα στοιχεία από την Ένωση Διανομέων Αυτοκινήτων Τουρκίας (ODD).

Τον περασμένο μήνα πουλήθηκαν συνολικά 96.428 μονάδες, αριθμός που είναι ο μεγαλύτερος στα χρονικά για τη γείτονα χώρα σε επίπεδο Μαρτίου. Συγκριτικά, μάλιστα, με τον αντίστοιχο μήνα του 2020 (50.008 πωλήσεις), καταγράφηκε αύξηση της τάξης του 92,8%.

Ειδικότερα, τον περασμένο Μάρτιο οι πωλήσεις αυτοκινήτων και ελαφρών επαγγελματικών έφτασαν τις 76.357 (+91,4%) και 20.071 (+98,31%) μονάδες αντίστοιχα.

Advertisement
Advertisement

Ρεκόρ Α’ τριμήνου

Ρεκόρ σημειώθηκε και σε επίπεδο Α’ τριμήνου, με την αγορά αυτοκινήτου και LCV το διάστημα Ιανουάριος-Μάρτιος 2021, να παρουσιάζει αύξηση της τάξεως του 60%, συγκριτικά με το πρώτο τρίμηνο του περασμένου έτους. Συγκεκριμένα, πουλήθηκαν 156.464 αυτοκίνητα και 42.196 ελαφρά επαγγελματικά.

Advertisement

Καθοριστικό ρόλο στην εκτόξευση των πωλήσεων διαδραμάτισαν τόσο τα χρηματοδοτικά προγράμματα ιδιαίτερα χαμηλού επιτοκίου, όσο και η πρωτοβουλία των καταναλωτών να αγοράσουν ένα αυτοκίνητο, προτού το κατρακύλισμα της λίρας αποτυπωθεί στις τιμές των προϊόντων, όπως δήλωσε στο Reuters, ο Eol Sahin, Διευθυντής στο τμήμα παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών στον αυτοκινητικό κλάδο, στην εταιρεία EBS.

Σύμφωνα με την έκθεση της ODD, ο συνολικός όγκος πωλήσεων μέχρι το τέλος του 2021, αναμένεται να φτάσει τις 775.000 μονάδες.

Advertisement

Οι πρωταθλήτριες Μαρτίου

Τα περισσότερα αυτοκίνητα που πουλήθηκαν τον Μάρτιο έφεραν το έμβλημα της VW (9.440), ενώ ακολούθησαν οι Renault, Fiat και Toyota με 9.024, 8.781 και 8.460 οχήματα αντίστοιχα.

Advertisement

Χαρακτηριστικό είναι, μάλιστα, το γεγονός πως όλες οι εταιρείες είδαν τα νούμερά τους σημαντικά αυξημένα, με χαρακτηριστικά παραδείγματα τις Skoda (+300%) και Toyota (+212,5%).

Σε επίπεδο τριμήνου, τέλος, τις περισσότερες πωλήσεις κατέγραψε η Fiat (19.323 μονάδες), ενώ στις υπόλοιπες θέσεις του βάθρου φιγουράρουν οι Renault και VW με 18.630 και 17.808 μονάδες αντίστοιχα.

Διαβάστε επίσης:
ΣΟΚ στην Τουρκία: Τα κλείνει όλα η Volkswagen
Ερντογάν: Λεφτά με το… τσουβάλι απο το πουθενά
Αντεπίθεση Ερντογάν στην Volksawagen