Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έτοιμο για παραγωγή το προσιτό pick-up της Dacia

Ελλάδα 18:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έτοιμο για παραγωγή το προσιτό pick-up της Dacia

ΝΕΑ

Έτοιμο για παραγωγή το προσιτό pick-up της Dacia

ΝΕΑ

Τον ερχόμενο Μάρτιο αναμένεται να ξεκινήσει η παραγωγή της πρώτης pick-up έκδοσης του Duster, η οποία θα έχει μια τιμή που θα ακολουθεί τον προσιτό χαρακτήρα του SUV της Dacia.

Advertisement
Advertisement

H pick-up έκδοση της Dacia δεν θα κατασκευάζεται από τη ρουμάνικη φίρμα, αλλά από την Ρουμανο-Γερμανική εταιρεία κατασκευής αμαξωμάτων Romturingia, η οποία έχει την έδρα της στην πόλη Μπρασόφ της Ρουμανίας.

Η Romturingia προμηθεύεται από το γειτονικό εργοστάσιο της Dacia το Duster χωρίς τις πίσω πόρτες και τα καθίσματα και στη συνέχεια, δημιουργεί την pick-up έκδοσή του προσθέτοντας έναν ανοιχτό χώρο φόρτωσης στο πίσω μέρος.

Το μήκος του χώρου φόρτωσης είναι 1,70 μέτρα και το πλάτος έως και 127 εκατοστά, ενώ το pick-up Duster μπορεί να μεταφέρει φορτίο από 450 έως και 500 κιλά.

Advertisement
Advertisement

Η Romturingia είχε δείξει σε πρωτότυπη μορφή το αυτοκίνητό της στην πρόσφατη Έκθεση Επαγγελματικών Οχημάτων στο Αννόβερο της Γερμανίας και πλέον, ύστερα από την πολύ θετική υποδοχή που έλαβε το Duster pick-up είναι έτοιμο να μπει στην παραγωγή.

Ως πρωτότυπο, το «αγροτικό» Duster εφοδιαζόταν με τον 1.500άρη diesel κινητήρα της Dacia και είχε στάνταρ τετρακίνηση. Τα μοντέλα παραγωγής αναμένεται να έχουν και εκδόσεις βενζίνης, ίσως και 4Χ2. Σε κάθε περίπτωση, οι τιμές του αναμένεται με βάση τις πρώτες πληροφορίες να ξεκινούν από τα 17.000 ευρώ.

Advertisement