Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Έτοιμη και η έκδοση GT του Kia EV9

Ελλάδα 3:44
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έτοιμη και η έκδοση GT του Kia EV9

Mobility

Έτοιμη και η έκδοση GT του Kia EV9

Mobility

Η Kia με το EV9 GT που θα ακολουθήσει χρονικά, θα προσφέρει την εναλλακτική σε όσους θέλουν κορυφαίες επιδόσεις από το ηλεκτρικό τους.

Advertisement
Advertisement

Με την έναρξη της κυκλοφορίας του EV9, η Kia επιβεβαίωσε πως θα ακολουθήσει και η GT έκδοση, όπως συνέβη και με το EV6.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kia, Χο Σανγκ Σονγκ, ανακοίνωσε ότι το EV9 GT είναι προ των πυλών κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης που παραχώρησε πριν δύο μήνες. Από τότε ξέραμε πως το λανσάρισμα της δυνατότερης έκδοσης του μοντέλου με ένα ηλεκτροκινητήρα ανά άξονα, είναι προγραμματισμένο για τις αρχές του 2025.

Advertisement
Advertisement

Αν και η Kia δεν έχει δώσει λεπτομέρειες για το θέμα, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το EV6 GT ως παράδειγμα για τις αναβαθμίσεις που θα πρέπει να περιμένουμε στο EV9 GT σε σχέση με το «απλό» EV9. Έτσι λοιπόν, όπως το τετρακίνητο EV6 πορεύεται με 320 ίππους, ενώ το GT προσφέρει στη διάθεση του οδηγού του 580, κάτι ανάλογο περιμένουμε να συμβαίνει και με τις δύο αντίστοιχες εκδόσεις του EV9.

Η βασική έκδοση του EV9 που θα κυκλοφορήσει στις ΗΠΑ από το ερχόμενο Φθινόπωρο (είναι προγραμματισμένο να παράγεται από το 2024 στις εγκαταστάσεις της Kia στο Γουέστ Πόιντ της Τζόρτζια) θα είναι 7θέσια και με κινητήρα 215 ίππων που θα κινεί τους πίσω τροχούς. Η μπαταρία του θα είναι χωρητικότητας 76,1 kWh, ενώ προαιρετικά θα διατίθεται και με πακέτο 99,8 kWh.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το Kia EV9 δοκιμάζεται στα χιόνια
Συγκριτική δοκιμή: Kia Niro 1.6 HEV vs Toyota Corolla Cross 2.0 Hybrid AWD-i
Το EV9 θα είναι ένα πρωτότυπο… παραγωγής για την Kia