Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ετοιμάζει φθηνό ηλεκτρικό για την Ευρώπη η Skoda

Ελλάδα 13:21
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ετοιμάζει φθηνό ηλεκτρικό για την Ευρώπη η Skoda

ΝΕΑ

Ετοιμάζει φθηνό ηλεκτρικό για την Ευρώπη η Skoda

ΝΕΑ

Μετά το Enyaq iV, η Skoda ετοιμάζει τα επόμενα βήματά της. Στο επίκεντρο της εταιρείας το λανσάρισμα ενός προσιτού ηλεκτρικού, και πολλών άλλων value for money μοντέλων.

Advertisement
Advertisement

Η ηλεκτροκίνηση δεν είναι η άγνωστη λέξη για τη Skoda. Πριν από λίγους μήνες, η εταιρεία λάνσαρε το Citigo e iV, ενώ την εμπορική του πορεία στη χώρα μας εκκίνησε και το πρώτο ηλεκτρικό της SUV, Skoda Enyaq iV.

Με αφετηρία τα δύο παραπάνω μοντέλα, η Skoda ήδη μελετά τα επόμενα βήματά της, τα οποία αφορούν την διεύρυνση της γκάμας της με οχήματα μηδενικών εκπομπών ρύπων.

Όπως ανέφερε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Skoda, Thomas Schaefer, σε συνέντευξή του στο ειδησεογραφικό Μέσο Automobilwoche, μέχρι τα μέσα της τρέχουσας δεκαετίας θα λανσαριστεί ένα μικρό ηλεκτρικό, το οποίο θα διαθέτει τη βέλτιστη σχέση ποιότητα/τιμής (value for money). Ένα ακόμη ηλεκτρικό θα αφιχθεί μετά το 2025, το οποίο θα έχει τις διαστάσεις της Octavia.

Advertisement
Advertisement

Ερωτηθείς, παράλληλα, για τα «ηλεκτρικά σχέδια» της Skoda σε βάθος δεκαετίας, ο CEO της εταιρείας αναφέρθηκε πως δεν υπάρχει λόγος βιασύνης και πως ο εξηλεκτρισμός της γκάμας θα γίνει βαθμηδόν.

«Εξηλεκτρίζουμε την γκάμα μας βήμα-βήμα. Η υλοποίηση γίνεται λελογισμένα. Με άλλα λόγια, αξιοποιούμε κάθε πτυχή της ηλεκτρικής ενέργειας –από τα ήπια υβριδικά έως τα πλήρως ηλεκτρικά. Θεωρώ πως μέχρι το 2030, έξι στα δέκα μοντέλα θα είναι εξηλεκτρισμένα», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Advertisement

Με το βλέμμα στους Γάλλους και τους Νοτιοκορεάτες η Skoda

Advertisement

Επιπροσθέτως, ο Schaefer εστίασε και στο στρατηγικό πλάνο της Skoda. Αναγνώρισε την κυριαρχία των γαλλικών και νοτιοκορεατικών αυτοκινητοβιομηχανιών στην Νότια Ευρώπη (Kia, Hyundai και Citroen), επισημαίνοντας πως η παραγωγή προσιτών μοντέλων συνιστά μονόδρομο για τη Skoda.

«Οι κορεατικές και γαλλικές αυτοκινητοβιομηχανίες είναι δυνατές στην Ευρώπη. Μπορούμε να τις πλησιάσουμε, προσφέροντας στο κοινό προσιτά και value for money μοντέλα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το Kodiaq. Αν κάποιος από τον όμιλο VW μπορεί να το επιτύχει αυτό, αυτoί είμαστε εμείς. Η Skoda είναι πρωταθλήτρια στην εξοικονόμηση χρημάτων», ανέφερε.

Η Skoda, τέλος, ετοιμάζει προϊοντική επέλαση και εκτός Ευρώπη, και συγκεκριμένα στις αγορές που γνωρίζουν μεγάλη δημοφιλία τα “απλά” αυτοκίνητα. Τον συγκεκριμένο στόχο εξυπηρετεί και το Kushaq που αφορά την Ινδία.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:
newsautoChoice: Τα καλύτερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην Ελληνική αγορά
Τα 5 φθηνότερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της αγοράς
Ιδού τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα Made in… Greece