Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Ετοιμάζεται η επιστροφή του Ford Capri

Ελλάδα 6:42
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ετοιμάζεται η επιστροφή του Ford Capri

Mobility

Ετοιμάζεται η επιστροφή του Ford Capri

Mobility

Δημοσιεύματα από τη Βρετανία κάνουν λόγο για επαναφορά του ονόματος Capri από τη Ford και μάλιστα σχετικά σύντομα, αυξάνοντας τις ηλεκτρικές επιλογές στη γκάμα της εταιρείας.

Advertisement
Advertisement

Η Ford είναι έτοιμη να επαναφέρει ένα θρυλικό όνομα από την ιστορία της, που άνηκε σε ένα εντυπωσιακό coupe το οποίο έπαιζε το ρόλο του «ευρωπαϊκού muscle car».

Η εμπορική επιτυχία του Capri, αποδεικνύεται και από το γεγονός πως έμεινε στην παραγωγή από το 1968 έως το 1987, έχοντας μέσα σε αυτό το διάστημα τρεις γενιές. Κοινό χαρακτηριστικό και των τριών γενεών, ήταν το μακρύ εμπρός καπό, που σε πολλές περιπτώσεις «γέμιζε» από κινητήρες που προς το τέλος της εμπορικής του πορείας, ήταν έως και V6.

Advertisement
Advertisement

Οι πωλήσεις που είχε σημειώσει το μοντέλο, ήταν πάρα πολλές. Ενδεικτικά, μόνο η πρώτη γενιά του μοντέλου (1968- 1973) έκανε πάνω από ένα εκατομμύριο πωλήσεις, με τις δύο πρώτες του χρονιές να είναι σταθερά πάνω από τις 200.000! Αυτή την εμπορική επιτυχία λοιπόν, μοιάζει πολύ λογικό να θέλει να την αναβιώσει η Ford, επαναφέροντας το όνομα σε ένα ηλεκτρικό μοντέλο που θα έχει κάποια χαρακτηριστικά από το αυθεντικό.

Αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να περιμένουμε ένα είδος coupe αμαξώματος, που στη σύγχρονη αντίληψη των αυτοκινήτων του είδους, βλέπουμε όλο και πιο συχνά τετράθυρα αμαξώματα- και κάτι τέτοιο προφανώς θα είναι πιο ταιριαστό στις σύγχρονες απαιτήσεις. Αυτό που εικάζεται πως θα «περάσει» στην ηλεκτρική εκδοχή του Capri, είναι το μεγάλο μπροστινό καπό.

Advertisement

Με τη δυνατότητα που θα δίνει η ηλεκτρική υπόσταση του αυτοκινήτου να έχει μεγάλο χώρο για αποσκευές μπροστά, το project Capri θα μπορεί να δώσει πολύ πειστικές απαντήσεις και σε σημαντικά πρακτικά ερωτήματα. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα από τη Βρετανία, το νέο Capri θα χρησιμοποιεί την πλατφόρμα MEB της VW, στο πλαίσιο της συνεργασίας μεταξύ των δύο εταιρειών.

Advertisement

Είναι δεδομένη η διάθεση της Ford να επαναφέρει κάποια ονόματα του παρελθόντος με την ευκαιρία του εξηλεκτρισμού της αυτοκίνησης. Την πρόθεση αυτή επιβεβαίωσε και ο επικεφαλής του σχεδιαστικού τμήματος της Ευρώπης, Amko Leenarts, σε συνέντευξή του στο πλαίσιο της πρόσφατης παρουσίασης του Ford Explorer.

Advertisement

Το εντυπωσιακό στοιχείο από την τοποθέτησή του, που είναι και αυτό που αξίζει να κρατήσει κανείς, είναι το «τα ρετρό σχέδια δεν μας πάνε μπροστά. Μια εντελώς νέα ερμηνεία είναι αυτή που κάνει το κάθε concept του είδους, πραγματικά ενδιαφέρον». Αυτό είναι που μας δημιουργεί και την πεποίθηση πως, όπως έγινε και με την επαναφορά του ονόματος Mustang στη Mach-E εκδοχή, μάλλον θα έχουμε να κάνουμε με (άλλο ένα) crossover- μια και αυτό είναι που ζητάει η εποχή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Όλα όσα γνωρίζουμε για το νέο Renault Espace
«Αγκάθι» για την Ελλάδα τα νέα μειωμένα όρια ρύπων της ΕΕ!
Tα ασφαλέστερα ηλεκτρικά της αγοράς