Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έρχεται το μικρό και φθηνό ηλεκτρικό Volvo

Ελλάδα 16:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έρχεται το μικρό και φθηνό ηλεκτρικό Volvo

ΝΕΑ

Έρχεται το μικρό και φθηνό ηλεκτρικό Volvo

ΝΕΑ

Η σουηδική εταιρία ετοιμάζει κάτι που θα μπορεί να προσελκύσει ένα πιο ευρύ κοινό στην γκάμα των ηλεκτρικών της.

Advertisement
Advertisement

Στην πορεία προς τον πλήρη εξηλεκτρισμό της γκάμας της που θα ολοκληρωθεί το 2030, η Volvo αναμένεται να παρουσιάσει αρκετά νέα μοντέλα, τα περισσότερα εκ των οποίων θα είναι αμιγώς ηλεκτρικά.

Αυτή τη στιγμή στην γκάμα της υπάρχουν μόνο τα XC40 Recharge και η κουπέ έκδοση C40 Recharge. Ενώ όπως έχει ήδη ανακοινωθεί πολύ σύντομα θα παρουσιαστεί και η νέα ηλεκτρική ναυαρχίδα της εταιρίας, το ΕΧ90.

Με δηλώσεις του που έκανε ο πρόεδρος της εταιρίας Jim Rowan γνωρίζουμε πλέον ότι η Volvo ετοιμάζει και ένα ακόμα ιδιαίτερα ενδιαφέρον μοντέλο. Θα πρόκειται για το ΕΧ30, το οποίο θα είναι ένα μικρότερο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο το οποίο θα έχει την μορφή ενός compact SUV.

Advertisement
Advertisement

To νέο αυτό μοντέλο θα βασίζεται πάνω στην πλατφόρμα της κινέζικης εταιρίας Geely στην οποία ανήκει η Volvo και θα αποτελεί έναν βασικό πυλώνα της ηλεκτρικής ανάπτυξης της εταιρίας που θέλει να πάει από τις 800 χιλιάδες στα 1,2 εκατ. μονάδες σε πωλήσεις το 2025.

Προς το παρόν δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα για την παρουσίαση του μικρού ηλεκτρικού Volvo καθώς θα προηγηθεί το ΕΧ90.

Advertisement

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να χρησιμοποιεί την πλατφόρμα της Geely με την ονομασία SEA η οποία στη μικρή της εκδοχή “Ε” βρίσκεται κάτω από το νέο Smart #1.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, το νέο μικρό Volvo θα δώσει σημαντική ώθηση στις ηλεκτρικές πωλήσεις της εταιρίας και σίγουρα θα συμβάλλει τα μέγιστα στη στροφή προς τον πλήρη εξηλεκτρισμό της έως τα τέλη της δεκαετίας.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αυτό είναι το εσωτερικό του νέου Volvo EX90 (+video)
Ποια ονόματα; Η Volvo θα επιμείνει στους κωδικούς
Δοκιμή: Volvo C40 Recharge P8 AWD