Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Ποια ονόματα; Η Volvo θα επιμείνει στους κωδικούς

Ελλάδα 8:42
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ποια ονόματα; Η Volvo θα επιμείνει στους κωδικούς

Mobility

Ποια ονόματα; Η Volvo θα επιμείνει στους κωδικούς

Mobility

Είχε ακουστεί από τη Volvo πως θα επιχειρηθεί μια ανανέωση και στην ονοματολογία των μοντέλων για να υπογραμμιστεί η διαφορά της νέας ηλεκτρικής εποχής αλλά όπως φαίνεται, η εξοικείωση των πελατών υπερίσχυσε.

Advertisement
Advertisement

Αποδείχτηκε σημαντικότερο το να μην «ξεχαστεί» η ονοματολογία που συνδυάζει γράμματα με αριθμούς μια και έχει γίνει «συνώνυμο» της Volvo.

Ακούς XC90 και δεν χρειάζεται να συμπληρώσει κανείς «Volvo» για να συνεννοηθεί. Όλοι ξέρουν και σε όλους αρέσει το πρεστίζ που αποπνέουν όλα τα μοντέλα της Volvo. Αυτό λοιπόν, είναι προφανέστατα σημαντικότερο από το να «φρεσκαριστεί» η ονοματολογία των μοντέλων της μάρκας και να πάει η Volvo στη νέα της ηλεκτρική εποχή (από το 2025) με τελείως διαφορετική προσέγγιση- όπως ήταν το «Embla» που «έπαιζε» δυνατά για το αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο που θα πάρει τη θέση του XC90 στη γκάμα.

Advertisement
Advertisement

Το μοντέλο που θα παρουσιαστεί στην τελική του μορφή παραγωγής στις 9 Νοεμβρίου (στις φωτογραφίες έχουμε το πρωτότυπο Recharge) και θα είναι η κορυφαία αμιγώς ηλεκτρική πρόταση της Volvo, θα ονομάζεται EX90, διατηρώντας την γραμματαριθμητική διάθεση στην ονοματοθεσία. Ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος της μάρκας, Jim Rowan, σε πρόσφατη συνέντευξή του έδωσε «εξηγήσεις» για την αλλαγή πλεύσης σε ότι είχε να κάνει με την ονοματολογία των μοντέλων της Volvo στη νέα εποχή της εταιρείας.

Συγκεκριμένα, ο Rowan είπε ότι ήταν η εξοικείωση του κοινού με τα αλφαριθμητικά ονόματα της εταιρείας που τους ώθησε να διατηρήσουν τη συγκεκριμένη λογική, με την εισαγωγή του «Ε» να κάνει τη διαφορά για τα ηλεκτρικά μοντέλα της μάρκας και με δεδομένο το ότι από το 2025, όλα της τα μοντέλα θα είναι αμιγώς ηλεκτρικά, έπεται και συνέχεια.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμή: Volvo XC60 T8 Recharge
Volvo: Το νέο EX90 θα έχει το πιο εξελιγμένο εσωτερικό ραντάρ στον κόσμο
Οι μελωδίες των Polestar Spaces (+video)

Advertisement

 

 

 

Advertisement