Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτά είναι τα αυτοκίνητα που δεν βγάζουν βλάβες

Ελλάδα 21:29
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτά είναι τα αυτοκίνητα που δεν βγάζουν βλάβες

ΝΕΑ

Αυτά είναι τα αυτοκίνητα που δεν βγάζουν βλάβες

ΝΕΑ

Η αξιοπιστία των σύγχρονων αυτοκινήτων στο σύνολό τους έχει ανέβει σημαντικά. Κάποια όμως από αυτά ξεχωρίζουν.

Advertisement
Advertisement

Καθώς τα αυτοκίνητα γίνονται όλο και πιο εξελιγμένα και βελτιώνονται οι μέθοδοι παραγωγής, αυξάνει και η αξιοπιστία τους, με αποτέλεσμα να παρουσιάζουν σημαντικά λιγότερες βλάβες σε σχέση με 10 ή και 20 χρόνια πριν.

Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνεται διαρκώς τα τελευταία χρόνια από την ετήσια έρευνα που κάνει ο γερμανικός οργανισμός TUV, ο οποίος παρουσιάζει μία λίστα με τα πιο αξιόπιστα αυτοκίνητα στην Γερμανία.

Στην έρευνα αυτή αξιολογήθηκαν σχεδόν 10 εκατομμύρια περιπτώσεις αυτοκινήτων και βλαβών με τα αυτοκίνητα να χωρίζονται σε διάφορες ηλικιακές ομάδες, 3, 5, 7, 11 και άνω ετών.

Advertisement
Advertisement

Πέρα από την κατάταξη των πιο αξιόπιστων μοντέλων, η έρευνα αναδεικνύει και μερικά εξίσου ενδιαφέροντα στοιχεία, όπως το ότι οι βλάβες στα πιο σύγχρονα αυτοκίνητα είναι κυρίως στα φωτιστικά σώματα και κάποια ηλεκτρονικά, ενώ στα μεγαλύτερης ηλικίας αρχίζουν να εμφανίζονται προβλήματα με τους κινητήρες, τα φρένα και την ανάρτηση.

Τώρα, σε ότι αφορά τους νικητές ανά κατηγορία με βάση την ηλικία τους, στα αυτοκίνητα με λιγότερα από 3 χρόνια στην αγορά στην πρώτη θέση βρίσκεται η Mercedes B-Class με ποσοστό βλαβών 2,0% (όταν ο μέσος όρος είναι 5,3%).

Στην δεύτερη θέση βρίσκεται η Mercedes GLC με 2,3%, ακολουθούμενη από το VW Golf Sportsvan με 2,3% (με λιγότερα ετήσια χιλιόμετρα).

Advertisement

Για τα αυτοκίνητα 4 και 5 ετών στην πρώτη θέση βρίσκεται η Porsche 911 με ποσοστό ελαττωμάτων 2,7% , ενώ ακολουθούν η Mercedes SLC με ποσοστό 4,1% και το Audi Q2 με ποσοστό 4,5%.

Advertisement

Για αυτοκίνητα 6-7 ετών, και πάλι η Porsche 911 είναι στην πρώτη θέση με ποσοστό ελαττωμάτων 3,5%, ακολουθούμενη από το Suzuki Vitara στο 7,2% και το VW Golf Sportsvan με ποσοστό 7,3%.

Και στα αυτοκίνητα μεταξύ 8 και 9 ετών η Porsche 911 έχει ποσοστό ελαττωμάτων 4,6%, έχοντας πίσω της το Audi TT με ποσοστό 9,4% και η Mercedes SLK στην τρίτη θέση με 10,3%.

Η κυριαρχία της Porsche 911 κυριαρχεί και στα αυτοκίνητα 10 ή 11 και πάνω ετών, με ποσοστό βλαβών 6,6%, με το Audi TT στην δεύτερη θέση με ποσοστό 11,6% και στην τρίτη θέση η Mercedes SLK με ποσοστό 12,2%.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Mazda σημαίνει αξιοπιστία
Αποκάλυψη: Η αναξιοπιστία της Tesla στην Ελλάδα – Στον «αέρα» οι Έλληνες πελάτες της
Peugeot: Διάκριση στον τομέα της αξιοπιστίας