Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έρχονται οι… χειρόγραφες Άδειες Κυκλοφορίας!

Ελλάδα 20:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έρχονται οι… χειρόγραφες Άδειες Κυκλοφορίας!

ΝΕΑ

Έρχονται οι… χειρόγραφες Άδειες Κυκλοφορίας!

ΝΕΑ

Το Newsauto.gr αποκαλύπτει το προσωρινό σχέδιο του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών μέχρι να λειτουργήσει και πάλι το Online σύστημα.

Advertisement
Advertisement

Η τεχνολογία σίγουρα βοηθά στα πάντα και επιλύει σημαντικά ζητήματα που διαπιστώνονται στη γραφειοκρατία ωστόσο όταν ένα online σύστημα «πέσει» τα προβλήματα που καταγράφονται είναι κυριολεκτικά τεράστια.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Newsauto.gr το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών αντιλαμβανόμενο το πρόβλημα που έχει προκαλέσει σε όλη την αγορά αυτοκινήτων και δίκυκλων η «πτώση» του online συστήματος αποφάσισε οι νέοι ιδιοκτήτες των οχημάτων να παραλαμβάνουν μια χειρόγραφη και απολύτως νόμιμη Άδεια Κυκλοφορίας μέχρι να επαναλειτουργήσει και πάλι το online σύστημα του υπουργείου που χρησιμοποιούν όλες οι Διευθύνσεις Μεταφορών στις κατά τόπους Περιφέρειες.

Advertisement
Advertisement

Η χειρόγραφη Άδεια Κυκλοφορίας θα είναι ακριβώς η ίδια με εκείνη που τυπώνεται στους εκτυπωτές των κατά τόπους Διευθύνσεων και θα είναι απολύτως νόμιμη ώστε τόσο οι αντιπροσωπείες όσο και οι έμποροι να μπορούν να κινηθούν νόμιμα και καλυπτόμενοι από τις ασφάλειες στους ελληνικούς δρόμους.

Η κίνηση αυτή αποφασίστηκε από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών καθώς όπως φαίνεται το online σύστημα θα καθυστερήσει περαιτέρω να επιδιορθωθεί και να επαναλειτουργήσει και κάτι τέτοιο θα δημιουργούσε ανεπανόρθωτες ζημίες στους επαγγελματίες του κλάδου.

Να υπενθυμίσουμε πως από την προηγούμενη Τετάρτη όπως αποκάλυψε πρώτο το Newsauto.gr έχουν να πραγματοποιήσουν πώληση οι έμποροι καινούριων και μεταχειρισμένων αυτοκινήτων αλλά και δίκυκλων εξαιτίας του «black out» που έχει προκληθεί στο online σύστημα του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών!

Advertisement

Οι φήμες που ακούγονται γύρω από το online σύστημα του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών είναι πολλές και μη διασταυρωμένες οπότε δεν είναι και άξιες λόγου ωστόσο οι επίσημοι έμποροι αλλά και οι έμποροι μεταχειρισμένων αυτοκινήτων κυριολεκτικά εκπέμπουν SOS καθώς δεν μπορούν να λειτουργήσουν και οι πελάτες είτε ακυρώνουν τις παραγγελίες είτε αντιμετωπίζουν με καχυποψία τη μη… λειτουργικότητα του συστήματος του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Ο πρόεδρος του ΣΕΕΑΕ κ. Κωνσταντίνος Κυράτσος μιλώντας στο Newsauto.gr επισημαίνει ότι: «Μετά από μια πολυετή οικονομική κρίση και έναν κορωνοϊό ήρθε και η… πτώση του online συστήματος να οδηγήσει σε αδιέξοδο όλους του εμπόρους αυτοκινήτων. Το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών από θα έπρεπε από την πρώτη στιγμή που έπεσε το σύστημα όπου καταγράφονται οι μεταβιβάσεις αλλά και οι ταξινομήσεις των οχημάτων να λάβει δραστικά μέτρα ώστε να μην επαναληφθεί κάτι τέτοιο! Αντίθετα όπως αποδείχθηκε το σύστημα έπεσε και πάλι με αποτέλεσμα κανείς έμπορος να μην μπορεί να ολοκληρώσει την πώληση ενός καινούριου ή μεταχειρισμένου οχήματος. Την ίδια στιγμή οι μηνιαίες υποχρεώσεις τρέχουν για όλους τους επαγγελματίες του κλάδου οι οποίοι βέβαια δεν έχουν έσοδα εξαιτίας της πτώσης του συστήματος. Θα πρέπει επιτέλους το κράτος να εξασφαλίζει την αδιάλειπτη λειτουργία των συστημάτων στα Υπουργεία του ώστε και οι επαγγελματίες του κλάδου να μπορούν να κάνουν την δουλειά τους και να μην οδηγούνται σε αναγκαστική αργία εξαιτίας μια πτώσης ενός συστήματος…».

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Σοκ για τα παλαιά ΙΧ – Έρχονται μέχρι και διόδια ανάλογα με τους ρύπους!

Hitech «παγίδες» στις θεωρητικές εξετάσεις οδήγησης

Advertisement

Το leasing συμφέρει για ένα μεγάλο στόλο λεωφορείων!