Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έρχεται το πρώτο ηλεκτροκίνητο πλοίο στην Ελλάδα

Ελλάδα 7:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έρχεται το πρώτο ηλεκτροκίνητο πλοίο στην Ελλάδα

ΝΕΑ

Έρχεται το πρώτο ηλεκτροκίνητο πλοίο στην Ελλάδα

ΝΕΑ

Θα μπορούμε να ταξιδεύουμε στον Σαρωνικό κόλπο με ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο πλοίο το οποίο θα εντάξει στον στόλο της η εταιρεία Saronic Ferries.

Advertisement
Advertisement

 

Το πλοίο θα σχεδιαστεί σε συνεργασία με την ολλανδική εταιρεία C-Job Naval Architects (η οποία εκπροσωπείται και στην Ελλάδα από το 2020) και αναμένεται στη χώρα μας το 2026.

Όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος της Saronic Ferries, το καινούργιο επιβατηγό/οχηματαγωγό θα εκτελεί το δρομολόγιο από τον Πειραιά προς την Αίγινα και το Αγκίστρι  μετ’ επιστροφής. Ωστόσο, η έναρξη των δρομολογίων του θα εξαρτηθεί από το εάν θα δημιουργηθούν εγκαίρως οι απαραίτητες εγκαταστάσεις στο λιμάνι για την εξυπηρέτηση και τη φόρτισή του.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με την πλοιοκτήτρια εταιρεία, αυτό θα είναι το πρώτο από μια σειρά πλοίων της συγκεκριμένης τεχνολογίας καθώς σκοπός της είναι να αντικαταστήσει όσα διαθέτει τώρα και να εκτελεί τους πλόες της αποκλειστικά με σκάφη μηδενικών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα έως το 2040.

Advertisement

Η Saronic Ferries ιδρύθηκε το 2013 και πραγματοποιεί καθημερινά δρομολόγια στα νησιά του Σαρωνικού κόλπου από το λιμάνι του Πειραιά. Ο Γιώργος Παπαϊωαννίδης, ένας εκ των πλοιοκτητών της εταιρείας, δήλωσε σχετικά: «Κάνουμε ένα βήμα προς ένα καθαρότερο κόσμο και οραματιζόμαστε η λειτουργία μας στα νησιά του Σαρωνικού να αποτελέσει έμπνευση για άλλους να ξεκινήσουν την πράσινη ανανέωση του στόλου τους στην Ελλάδα».

Advertisement

Η εταιρεία, στις αρχές του περασμένου Ιουνίου υπέγραψε Μνημόνιο Κατανόησης με τον αναγνωρισμένο νορβηγικά  οργανισμό «DNV AS» για την κατασκευή του πρώτου ηλεκτροκίνητου πλοίου της. Αυτό έγινε κατά τη διάρκεια της έκθεσης «Ποσειδώνια 2022».

Όπως έγινε γνωστό, προς το παρόν, η επένδυση γίνεται από την ίδια την εταιρεία και τα στελέχη της αναμένουν να υπάρξει συμβολή και από το ελληνικό κράτος για να ολοκληρωθεί εντός χρονοδιαγράμματος η δημιουργία και η έναρξη δρομολογίων του πλοίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τι θα γίνει με τις Lamborghini που βυθίστηκαν στον Ατλαντικό;
Euroferry Olympia: Βήμα-βήμα η αντικατάσταση οχημάτων, ταχογράφων και διπλωμάτων 
Πόση θα είναι η ζημιά για την VW από το φλεγόμενο πλοίο;

Advertisement