Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τι θα γίνει με τις Lamborghini που βυθίστηκαν στον Ατλαντικό;

Ελλάδα 10:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τι θα γίνει με τις Lamborghini που βυθίστηκαν στον Ατλαντικό;

ΝΕΑ

Τι θα γίνει με τις Lamborghini που βυθίστηκαν στον Ατλαντικό;

ΝΕΑ

Από τα περίπου 4.000 αυτοκίνητα που βρίσκονταν πάνω στο πλοίο Felicity Ace που βυθίστηκε ανοιχτά των Αζορών υπήρχαν και 15 σπάνιες Lamborghini για τις οποίες υπάρχει ένα σοβαρό θέμα αντικατάστασής τους.

Advertisement
Advertisement

Τα 4.000 και πλέον αυτοκίνητα που βρίσκονταν πάνω στο πλοίο Felicity Ace βρίσκονται πλέον στον βυθό του Ατλαντικού, επιβαρύνοντας την εταιρία με πάνω από 400 εκατομμύρια ευρώ και προκαλώντας σημαντικό πονοκέφαλο για την αντικατάστασή τους.

Μεταξύ των αυτοκινήτων αυτών ήταν και 15 Lamborghini Aventador Ultimae, η απολύτως τελευταία έκδοσή της, η οποία φτιαχνόταν σε μεγάλο μέρος στο χέρι και είχε κόστος αγοράς πάνω από μισό εκατομμύριο ευρώ.

Το πρόβλημα είναι ότι μετά την κατασκευή τους είχε κλείσει και η γραμμή παραγωγής έτσι ώστε να ετοιμαστεί σιγά-σιγά η Lamborghini για να παρουσιάσει τον αντικαταστάτη της Aventador.

Advertisement
Advertisement

Όμως τα αυτοκίνητα που χάθηκαν θα πρέπει να αντικατασταθούν και να παραδοθούν στους ιδιοκτήτες τους στην Αμερική. Και ο πρόεδρος της εταιρίας Stephan Winkelmann δήλωσε ότι θα κάνουν μεγάλη προσπάθεια για να ξαναστήσουν την γραμμή παραγωγής ώστε να φτιάξουν και πάλι τα αυτοκίνητα που χάθηκαν.

Μία διαδικασία που δεν είναι καθόλου εύκολη, καθώς πρέπει να στηθούν από την αρχή μηχανήματα αλλά και εφοδιαστικές αλυσίδες για την παραγωγή μόνο 15 αυτοκινήτων. Και μάλιστα μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα καθώς οι παραγγελίες είχαν ήδη καθυστερήσει λόγω των προβλημάτων στον ανεφοδιασμό με ημιαγωγούς.

Advertisement

Μέσα στο πλοίο βρίσκονταν συνολικά 85 Lamborghini, οι περισσότερες εκ των οποίων ήταν Urus οι οποίες είναι εύκολο να φτιαχτούν και πάλι.

Η Lamborghini δεν είναι η μόνη εταιρία που έχει σοβαρό πρόβλημα, καθώς και η Bentley είχε στο πλοίο 189 αυτοκίνητα, από τα οποία θα αντικατασταθούν σχετικά άμεσα τα 100 από αυτά.

Advertisement

Η Audi βρίσκεται και αυτή σε εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση, καθώς μέσα στο πλοίο βρίσκονταν 1.800 αυτοκίνητά της. Το πρόβλημα εδώ δεν είναι ότι δεν μπορεί να κατασκευάσει από την αρχή, όμως υπάρχει θέμα με τις καθυστερήσεις στις παραγγελίες, οι οποίες είναι ήδη επιβαρυμένες λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίζει γενικότερα η αυτοκινητοβιομηχανία.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, όλα τα αυτοκίνητα θα αντικατασταθούν, όμως θα χρειαστεί οι ιδιοκτήτες τους να περιμένουν πλέον πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα για να τα παραλάβουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πόση θα είναι η ζημιά για την VW από το φλεγόμενο πλοίο;
Φλέγεται για έκτη ημέρα το πλοίο με τις Porsche και τις Bentley – Τι φταίει;
Νέα Lamborghini Aventador Ultimae: Τέλος εποχής (video)

Advertisement