Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πόση θα είναι η ζημιά για την VW από το φλεγόμενο πλοίο;

Ελλάδα 15:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πόση θα είναι η ζημιά για την VW από το φλεγόμενο πλοίο;

ΝΕΑ

Πόση θα είναι η ζημιά για την VW από το φλεγόμενο πλοίο;

ΝΕΑ

Η φωτιά που συνεχίζει να καίει στο πλοίο Felicity Ace, καίει και πολλά εκατομμύρια ευρώ σε ζημιές για την VW.

Advertisement
Advertisement

Κλείνοντας πλέον επτά ημέρες μετά το ξέσπασμα της φωτιάς στο πλοίο Felicity Ace, ανοιχτά των Αζορών, η VW αρχίζει να μετρά τις συνέπειες που θα έχει η μεγάλη αυτή καταστροφή για την ίδια την εταιρία.

Το πλοίο μετέφερε πάνω από 4.000 αυτοκίνητα του γκρουπ VW από την Γερμανία προς την Αμερική, πολλά εκ των οποίων ήταν από τις μάρκες πολυτελείας της εταιρίας, όπως Porsche, Lamborghini και Bentley.

Η καταστροφή είναι ιδιαίτερα μεγάλη και οι πιο απαισιόδοξοι υπολογισμοί την ανεβάζουν από τα 250 έως και τα 400 εκατομμύρια δολάρια. Αυτό το τελευταίο ποσό υπολογίζει η εταιρία Russel Group η οποία θεωρεί ότι όλα τα αυτοκίνητα που μετέφερε το πλοίο θα είναι κατεστραμμένα, όταν κάποτε σβηστεί ολοκληρωτικά η φωτιά.

Advertisement
Advertisement

Tα ποσά αυτά δεν περιλαμβάνουν τις μεγάλες ζημιές που θα υποστούν οι αντιπρόσωποι στις ΗΠΑ, ενώ δεν υπολογίζουν κάποιο κόστος διάσωσης ή περιβαλλοντικό. Έξοδα θα προκύψουν επίσης και από την διαδικασία κατάσβεσης καθώς και για τις αρχές της Πορτογαλίες που έσπευσαν να βοηθήσουν.

Το πλοίο συνεχίζει να φλέγεται ακυβέρνητο, ενώ η εταιρία στην οποία ανήκει ανακοίνωσε ότι έχουν φθάσει στο σημείο δύο μεγάλα πυροσβεστικά, τα οποία ρίχνουν μεγάλες ποσότητες νερού.

Advertisement

Παράλληλα πάνω στο πλοίο έχει βρεθεί μία ομάδα διασωστών και ειδικών μονάδων σε μία προσπάθεια να ρίξουν τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν στο εσωτερικό του πλοίου.

Η εταιρία έχει ανακοινώσει ότι δεν υπάρχουν διαρροές πετρελαιοειδών στην θάλασσα ενώ και το πλοίο παραμένει σταθερό, χωρίς να έχει πάρει κάποια κλίση. Πάντως η επιχείρηση αναμένεται να κρατήσει ακόμα πολλές ημέρες, έως και εβδομάδες, με δεδομένο ότι εκτός από τα αυτοκίνητα μέσα στο πλοίο υπήρχε και αδιευκρίνιστος αριθμός μπαταριών που περιπλέκουν ακόμα περισσότερο την διαδικασία της κατάσβεσης.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Φλέγεται για έκτη ημέρα το πλοίο με τις Porsche και τις Bentley – Τι φταίει;
Πλοίο με εκατοντάδες VW, Porsche, Lamborghini και Bentley φλέγεται στον Ατλαντικό (+video)
Φωτιά σε πλοίο που μετέφερε 2.000 αυτοκίνητα