Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έρχεται το νέο Range Rover

Ελλάδα 13:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έρχεται το νέο Range Rover

ΝΕΑ

Έρχεται το νέο Range Rover

ΝΕΑ

Η πέμπτη γενιά του πολυτελούς SUV και ναυαρχίδας της Range Rover που φέρει και το όνομά της βρίσκεται προ των πυλών σηματοδοτώντας ένα σημαντικό νέο ξεκίνημα στην ιστορία της βρετανικής εταιρίας

Advertisement
Advertisement

Το κορυφαίο μοντέλο της Range Rover και ουσιαστικά δημιουργός της κατηγορίας των πολυτελών εκτός δρόμου και αργότερα SUV μοντέλων συμπληρώνει πέντε δεκαετίες παρουσίας και ετοιμάζεται να υποδεχθεί την νέα πέμπτη γενιά του.

Έχοντας τον κωδικό L460 το εντελώς νέο Range Rover που περιμένουμε μέσα στο 2021 αναμένεται να υιοθετήσει μια εξελικτική λογική της γνωστής έως τώρα αισθητικής του αφήνοντας τις πιο σημαντικές αλλαγές για το κομμάτι της τεχνολογίας. Σύμφωνα με τις έως τώρα ενδείξεις η εικόνα πιθανότατα θα είναι πολύ κοντά σε αυτή των ψηφιακών απεικονίσεων του σχεδιαστή Avarvarii που βλέπετε. Πρόκειται για ένα άκρως μεγαλοπρεπές αλλά ταυτόχρονα και κομψό σχεδιαστικό ύφος που προσφέρει τον απαραίτητο σύγχρονο αέρα αλλά με απόλυτο σεβασμό στις παραδοσιακές αναλογίες.

2021 range rover

Advertisement
Advertisement

Το νέο Range Rover θα βασίζεται στη νέα πλατφόρμα MLA της Jaguar Land Rover η οποία είναι εξολοκλήρου αλουμινένια προσφέροντας όφελος σε βάρος ενώ παράλληλα είναι πιο στιβαρή και πιο απλή κατασκευαστικά σε σχέση με την πλατφόρμα D7 που αντικαθιστά. Είναι μάλιστα εξελιγμένη ώστε να είναι συμβατή με θερμικούς κινητήρες και υβριδικά συστήματα αλλά και με αμιγώς ηλεκτρικά συστήματα. Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες το Range Rover θα συνοδεύεται από 48volt ήπια υβριδικά συστήματα τόσο για τις βενζινοκίνητες όσο και για τις πετρελαιοκίνητες εκδόσεις ενώ θα υπάρχουν και δύο plug-in υβριδικές εκδόσεις με την κορυφαία να ξεπερνά τους 550 ίππους.

Σε τεχνολογικό επίπεδο το νέο Range Rover θα έχει νέα αερανάρτηση με μεγαλύτερο εύρος ρυθμίσεων και ενεργές αντιστρεπτικές, θα προσφέρει δυνατότητα επιλογής κεραμικών φρένων ενώ θα διαθέτει την τεχνολογία τετρακίνησης Terrain Response 3 και θα έχει αυτονομία οδήγησης Επιπέδου 2 με προετοιμασία για αναβάθμιση σε Επίπεδο 3. Φυσικά από το πακέτο δεν θα λείπει και η πιο προηγμένη έκδοση του συστήματος πολυμέσων της JLR με μεγάλες οθόνες αφής και προηγμένο φωνητικό έλεγχο.

2021 range rover

Advertisement

Διαβάστε επίσης

H Land Rover εξελίσσει SUV με υδρογόνο

Advertisement

Το νέο Range Rover δοκιμάζεται στο “Ρίνγκ”

Δοκιμάζουμε το νέο Land Rover Defender D240