Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

H Land Rover εξελίσσει SUV με υδρογόνο

Ελλάδα 6:44
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Land Rover εξελίσσει SUV με υδρογόνο

Mobility

H Land Rover εξελίσσει SUV με υδρογόνο

Mobility

Η JLR καθιστά σαφές πως μέχρι το 2030, θα έχει παρουσιάσει περισσότερα από ένα SUV που θα χρησιμοποιούν την τεχνολογία κυψελών καυσίμου.

Advertisement
Advertisement

Το Project Zeus θα μπορούσε να αφορά σε ένα Range Rover που θα χρησιμοποιεί ως καύσιμο το υδρογόνο και μάλιστα θα μπορούσε να κάνει ντεμπούτο στις αγορές αργότερα μέσα στη δεκαετία που διανύουμε.

Η JLR (Jaguar Land Rover) ξεκινά ένα σοβαρό ερευνητικό έργο σχετικά με την επέκταση της χρήση τους υδρογόνου στα αυτοκίνητα, με σκοπό την εξέλιξη εκδόσεων με τέτοιο κινητήρα στα μεγαλύτερα μοντέλα της. Εάν η ερευνητική προσπάθεια -η οποία είναι γνωστή ως Project Zeus– αποδειχθεί επιτυχής, η τεχνολογία κυψελών καυσίμου θα ήταν πιθανότατα έτοιμη για χρήση στην παραγωγή κατά την άφιξη της επόμενης γενιάς Range Rover Evoque, δηλαδή στα μέσα της δεκαετίας του 2020. Στη συνέχεια θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για εκδόσεις μηδενικών εκπομπών των μεγαλύτερων μοντέλων της JLR στο μέλλον.

Advertisement
Advertisement

Η βρετανική εταιρεία εργάζεται επί του παρόντος σε πολλά αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα μπαταριών (BEV) για να δημιουργήσει μια γκάμα στο πλάι της Jaguar I-Pace, συμπεριλαμβανομένου και της νεας Jaguar XJ. Ωστόσο, το υδρογόνο θα μπορούσε να δώσει άλλη μια επιλογή κινητήρα, καθώς από τη Βρετανική κυβέρνηση υπάρχει δηλωμένη η πρόθεση να απαγορευτεί η πώληση αυτοκινήτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης έως το 2035. Το Project Zeus περιγράφηκε από τον επικεφαλής μηχανικής προϊόντων της JLR Nick Rogers σε μια πρόσφατη διαδικτυακή εκδήλωση ως «πραγματικά, πολύ σημαντικό». Πρόσθεσε ότι η εταιρεία θα αποκαλύψει σύντομα ένα αυτοκίνητο κυψελών καυσίμου υδρογόνου.

Δείτε ακόμα: Αυτό είναι το Project Zeus

Advertisement

H Jaguar I-Pace στα χέρια ενός οδηγού αγώνων (VIDEO) 

Jaguar-Land Rover: Προνομιακή εξυπηρέτηση και προσφορές

Advertisement