Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έρχεται το νέο Mini

Ελλάδα 20:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έρχεται το νέο Mini

ΝΕΑ

Έρχεται το νέο Mini

ΝΕΑ

Ο όμιλος BMW δημοσίευσε τις πρώτες φωτογραφίες του νέου Mini, το οποίο θα διατεθεί παράλληλα με τον διάδοχο του Countryman.

Advertisement
Advertisement

Τις πρώτες φωτογραφίες της νέας, τέταρτης γενιάς του Mini δημοσίευσε o όμιλος BMW. Το δημοφιλές hatchback θα λανσαριστεί εντός του 2023 και θα συνεχίσει να δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στους κινητήρες diesel και βενζίνης, χωρίς να απουσιάζει η αμιγώς ηλεκτρική εκδοχή.

Παρά το βαρύ καμουφλάζ, το εικονιζόμενο 3θυρο Mini δείχνει πως δεν αποκλίνει από την παραδοσιακή στιλιστική συνταγή, διατηρώντας αναλλοίωτο το γνώριμο σχήμα του.

Από την άλλη, μοιάζει να έχει μικρότερες διαστάσεις, με πιο κοντύτερους προβολους και μεγαλύτερες ζάντες. Διαφοροποιημένη θα είναι και η οπτική υπογραφή των φωτιστικών σωμάτων, σε μια προσπάθεια να εκσυγχρονίσει περαιτέρω το λουκ του.

Advertisement
Advertisement

Το «παρών» στην γκάμα θα δίνει και η 5θυρη έκδοση, η οποία είναι αυτή που γνωρίζει και τη μεγαλύτερη δημοτικότητα.

Εικόνα για το εσωτερικό δεν προσφέρεται, αλλά, σύμφωνα με πληροφορίες, φαίνεται πως θα φέρει νέα σχεδίαση, παρουσία σύγχρονων τεχνολογιών και επιπλέον επιλογών εξατομίκευσης. Ακόμα, θα απουσιάζουν πλήρως οι δερμάτινες επενδύσεις, με την εταιρεία να επενδύει σε βιώσιμα υλικά.

Advertisement

Ειδικότερα, η Mini έχει αναγγείλει πως το ταμπλό θα ενσωματώνει επιφάνειες που θα λειτουργούν ως «καμβάδες» για την προσθήκη διάφορων λεπτομερειών, ανάλογα με τα «θέλω» του εκάστοτε αγοραστή.

Το νέο Mini θα συνεχίσει να παράγεται στην Οξφόρδη, η οποία θα ανοίξει τις… αγκάλες της και για το κάμπριο (σ.σ. θα λανσαριστεί το 2025) το οποίο μέχρι πρότινος κατασκευαζόταν από την VDL Nedcar στην Ολλανδία.

Advertisement

Οι λάτρεις της σπορ οδήγησης θα έχουν ξανά την ευκαιρία να αποκτήσουν το John Cooper Works, το οποίο φαίνεται θα είναι το τελευταίο με κινητήρα εσωτερικής καύσης, δεδομένου ότι από το 2030 η μάρκα θα προσφέρει αποκλειστικά αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα.

Το νέο Mini θα καταφτάσει το 2023, συνοδευόμενο από τον διάδοχο του Countryman που θα σταδιοδρομήσει ως ένα premium compact crossover, τόσο με θερμικά όσο και με ηλεκτρικά μοτέρ. Παράλληλα, θα φέρει μεγαλύτερες διαστάσεις, εστιάζοντας στην άνεση και την ευρυχωρία.

Advertisement

Τέλος, η βρετανική μάρκα έχει στην ατζέντα της και ένα μικρότερο, πλήρως ηλεκτρικό crossover που θα κατασκευάζεται από το 2023 σε νέες εγκαταστάσεις του brand στην Κίνα και θα πετάει το γάντι στο νέο ηλεκτρικό crossover της Smart.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμή: MINI Cooper SE
Τ0… χρυσό κόστος συντήρησης του Mini Countryman One D
Άνοιξαν οι παραγγελίες για το ηλεκτρικό Mini Moke