Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ερχεται το νέο Fiat Panda – Δείτε τα πρώτα σχέδια

Ελλάδα 7:21
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ερχεται το νέο Fiat Panda – Δείτε τα πρώτα σχέδια

ΝΕΑ

Ερχεται το νέο Fiat Panda – Δείτε τα πρώτα σχέδια

ΝΕΑ

H Fiat ετοιμάζει τη νέα γενιά του αειθαλούς Panda, έχοντας ως κύριο στόχο μια προσιτή ηλεκτρική πρόταση, χωρίς όμως να λείπουν και οι εκδόσεις με συμβατικά μοτέρ.

Advertisement
Advertisement

Η Fiat ετοιμάζεται να τιμήσει την 125η επέτειό της παρουσιάζοντας μια ανανεωμένη έκδοση του αγαπημένου της Panda, του οχήματος με τις περισσότερες πωλήσεις της μάρκας.

Ωστόσο, δεν πρόκειται απλώς για ένα facelift του σημερινού αυτοκινήτου πόλης, αλλά για μια ολοκαίνουργια και μεγαλύτερη crossover παραλλαγή που έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει μια ηλεκτρική εκδοχή για κλασικό μικρό της Fiat.

Advertisement
Advertisement

Τα σκίτσα που παραθέτουμε από το γραφείο πατεντών μας δίνουν μία πρώτη γεύση από το επερχόμενο μοντέλο. Αναμένεται να φέρει το όνομα “New Panda”, και όπως λένε οι φήμες αυτή η εκδοχή θα συνυπάρχει με το μικρότερο, υπάρχον μοντέλο.

Το New Panda θα προσφέρεται με μια επιλογή από πλήρως ηλεκτρικά ή ήπια υβριδικά συστήματα κίνησης, βασισμένα στην ίδια πλατφόρμα Stellantis Smart Car που μοιράζεται με το e-C3 της Citroen.

Advertisement

Ενώ η σχεδίαση αντλεί έμπνευση από το concept Centoventi της Fiat για το 2019, έχουν γίνει αξιοσημείωτες αλλαγές, ιδιαίτερα στο προφίλ. Τα ορθογώνια φώτα αντικαθιστούν τα τετράγωνα φώτα που είδαμε στο concept, με μια ανανεωμένη διάταξη φώτων ημέρας.

Οι διαστάσεις του Νέου Panda, πιθανότατα παρόμοιες με του e-C3, υπόσχονται αυξημένη πρακτικότητα σε σχέση με τον προκάτοχό του, με μεγαλύτερο μήκος και μεταξόνιο.

Advertisement

Η αναμενόμενη τιμή για την ηλεκτρική έκδοση είναι γύρω στα 23.000 ευρώ, με αυτονομία 320 χιλιομέτρων με μπαταρία 44 kWh.

Για τους οδηγούς αστικών περιοχών, μια επιλογή με μικρότερη μπαταρία που παρέχει αυτονομία 200 χιλιομέτρων μπορεί να είναι διαθέσιμη σε χαμηλότερη τιμή, ίσως και κάτω από τις 20.000 ευρώ.

Advertisement

Αν και οι λεπτομέρειες σχετικά με τις εκδόσεις με κινητήρα εσωτερικής καύσης δεν είναι διαθέσιμες σε αυτή την φάση, το τελευταίο εγχείρημα της Fiat στοχεύει να τοποθετηθεί ανταγωνιστικά απέναντι σε αντιπάλους όπως το Dacia Sandero και τα νέα κινεζικά ηλεκτρικά οχήματα που μπαίνουν στην ευρωπαϊκή αγορά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ντεμπούτο αυτό το καλοκαίρι για το νέο Fiat Panda
Ιδού τα νέα αυτοκίνητα που έρχονται στην Ελλάδα
Το νέο Fiat Panda θα φτιάχνεται στη Σερβία