ΝΕΑ

Έρχεται το μικρό Tesla

Ελλάδα 13:58
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Έρχεται το μικρό Tesla

ΝΕΑ

Έρχεται το μικρό Tesla

ΝΕΑ

Με τον αγαπημένο του τρόπο, μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Elon Musk έδωσε πληροφορίες σχετικά με το λανσάρισμα του μικρού Tesla που περιμένουμε από το 2020.

Advertisement
Advertisement

Η μεγάλη μέρα των ανακοινώσεων, είναι η 1η Μαρτίου 2023, όπου στο Gigafactory του Τέξας θα διεξαχθεί μια ημερίδα ενημέρωσης των επενδυτών της Tesla.

Μεταξύ των θεμάτων που θα αναλυθούν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης είναι τα μακροπρόθεσμα σχέδια επέκτασης της εταιρείας, καθώς επίσης και οι λεπτομέρειες της νέας πλατφόρμας για τα μοντέλα της Tesla επόμενης γενιάς. Η Tesla θέλει να επιδεικνύει νέες τεχνολογίες και προϊόντα κατά τη διάρκεια εκδηλώσεων που παρακολουθούν εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο.

Advertisement
Advertisement

Νωρίτερα, μέσα στο 2022, είδαμε «Tesla Battery Day», καθώς και «Tesla AI Day», όπου η εταιρεία μίλησε για συγκεκριμένα σχέδια και προϊόντα που αφορούν τις τεχνολογίες των μπαταριών και της τεχνητής νοημοσύνης αντίστοιχα. Στο ίδιο μήκος κύματος είναι και η ετήσια συνέλευση των μετόχων, κατά τη διάρκεια της οποίας αναλύονται τόσο η οικονομική απόδοση, όσο και τα μελλοντικά σχέδια της εταιρείας.

Το δελτίο τύπου που ανακοινώνει την προσεχή ημερίδα, αποκαλύπτει ότι η Tesla θα προσφέρει σε «μερικούς από τους θεσμικούς και ιδιώτες επενδυτές της που θα παρακολουθήσουν αυτοπροσώπως» μια βόλτα στο Gigafactory του Τέξας. Η Tesla θέλει επίσης να ενημερώσει τους επενδυτές για τα μακροπρόθεσμα σχέδια επέκτασης και τη μελλοντική πλατφόρμα οχημάτων 3ης γενιάς.

Advertisement

Με τη νέα αυτή πλατφόρμα που θα ανακοινωθεί την πρώτη μέρα του Μαρτίου, η Tesla θα αποκαλύψει και την «επόμενη μέρα» που θα περιλαμβάνει και ένα νέο, μικρότερο μοντέλο στη γκάμα της. Ένα μοντέλο που είναι πολύ πιθανό να μοιάζει με αυτό που απεικονίζεται στο ψηφιακό σκίτσο με την υπογραφή «Sugar Design». Το μικρότερο αυτό μοντέλο, έχει προαναγγελθεί από τον Elon Musk από το 2020 αλλά μέχρι τώρα, δεν υπήρξε η ιδανική συγκυρία για να προχωρήσει.

Advertisement

Τώρα που τα δεδομένα θα αλλάξουν με τη νέα πλατφόρμα που θα φιλοξενεί και τις πλέον σύγχρονες συστοιχίες μπαταριών, το project του μικρού και φθηνότερου μοντέλου της Tesla, είναι πιο κοντά από ποτέ στο να ανακοινωθεί επισήμως. Άλλωστε, οι μέχρι τώρα δημόσιες τοποθετήσεις του Elon Musk, το κόστος της νέας πλατφόρμας και των μπαταριών της, θα είναι το μισό από εκείνο των υπαρχόντων μοντέλων.

Advertisement

Όλες οι ενδείξεις που έχουμε για το νέο αυτό μοντέλο, συγκλίνουν σε ένα τελικό κόστος που θα «απέχει» 6 με 7 χιλιάδες ευρώ από το εκείνο του Model 3– το οποίο θυμίζουμε πως ήταν στην αμερικάνικη αγορά πραγματική ευκαιρία με τα 35.000 ευρώ που κόστιζε όταν παρουσιάστηκε (ενώ τώρα έχει φτάσει τις 47.000 ευρώ).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τι «κοσμογονικό» άλλαξε στις οθόνες των Tesla ;
Ήρθαν στην Ελλάδα οι εκδόσεις των 1.022 ίππων των Tesla Model S και Model X
Πόση μπαταρία χάνει το Tesla Model S σε 10 χρόνια χρήσης;