Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Έρχεται το ηλεκτρικό Audi Q3

Ελλάδα 16:46
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έρχεται το ηλεκτρικό Audi Q3

Mobility

Έρχεται το ηλεκτρικό Audi Q3

Mobility

Η Audi ετοιμάζεται να παρουσιάσει ένα πλήρως ηλεκτρικό SUV βασισμένο πάνω στη νέα γενιά του Q3, σε ένα νέο μοντέλο που εντάσσεται στη γενικότερη στρατηγική της μάρκας προς την ηλεκτροκίνηση.

Advertisement
Advertisement

Το νέο ηλεκτρικό SUV της Audi θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της VW στο Zwikau της Γερμανίας και θα μοιράζεται την τεχνολογία του με ένα αντίστοιχο μοντέλο της «αδερφής» φίρμας.

Θα αποτελεί το τρίτο ηλεκτρικό SUV στην νέα ηλεκτρική γκάμα της Audi, μετά το E-Tron που λανσαρίστηκε στην αγορά φέτος, αλλά και την αντίστοιχη έκδοση του μικρού Q2, που όμως θα απευθυνθεί μόνο στην αγορά των Η.Π.Α.

Στο ίδιο εργοστάσιο με το νέο ηλεκτρικό Q3 θα κατασκευάζεται επίσης το νέο μικρομεσαίο ηλεκτρικό μοντέλο ID. 3 της VW που θα βγει στην αγορά στις αρχές του 2020 και θα αποτελέσει το πρώτο της νέας ηλεκτρικής υπό-μάρκας της γερμανικής εταιρείας. Το 2021 θα ακολουθήσει το compact crossover I.D. Crozz.

Advertisement
Advertisement

Όλα τα παραπάνω μοντέλα της VW θα βασίζονται πάνω στη νέα MEB ηλεκτρική πλατφόρμα της μάρκας και αυτό αναμένεται να συμβεί και με το ηλεκτρικό Audi Q3. Θυμίζουμε ότι οι συμβατικές εκδόσεις του μοντέλου βασίζονται πάνω στην MQB πλατφόρμα της VW Group.