Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έρχεται το Golf με τα 400 PS!

Ελλάδα 19:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έρχεται το Golf με τα 400 PS!

ΝΕΑ

Έρχεται το Golf με τα 400 PS!

ΝΕΑ

Η είδηση που είχαμε δημοσιεύσει στις 8 Απριλίου σχετικά με την έλευση ενός ακόμη πιο δυνατού Golf – από την κορυφαία προς το παρόν έκδοση R – επιβεβαιώνεται. Η Volkswagen έδωσε στη δημοσιότητα τρία σκίτσα της σχεδιαστικής μελέτης την οποία ονομάζει Golf R 400 και θα την παρουσιάσει την Κυριακή του Πάσχα στο Πεκίνο.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ (twitter.com/bitsi74)

Ο αριθμός παραπέμπει – όπως είχαμε αναφέρει – στην ισχύ του κινητήρα. Κάτω από το καπό θα παραμείνει ο 2λιτρος TSI, σε έκδοση όμως με επιπλέον 100 PS σε σχέση με αυτόν του Golf R (300 PS). Τον περασμένο Μάρτιο η Audi είχε παρουσιάσει στη Γενεύη το πρωτότυπο TT quattro sport, με τον ίδιο TSI να αποδίδει 420 PS. Αυτό σημαίνει ότι στον Όμιλο Volkswagen έχουν βρει τον τρόπο για να φθάσουν σε αυτά τα επίπεδα ισχύος από 2.000 cc και να «απαντήσουν» έτσι στη Mercedes και το 2λιτρο σύνολο της AMG (360 PS).

Tο Golf R 400 είναι τετρακίνητο, ολοκληρώνει τη διαδικασία 0-100 σε 3,9 sec και αγγίζει σε τελική ταχύτητα τα 280 km/h. Η Volkswagen ανακοινώνει ότι δεν έχει αποφασιστεί η άφιξή του στη γραμμή παραγωγής, όμως κρίνουμε ένα τέτοιο ενδεχόμενο εξαιρετικά πιθανό.

Advertisement
Advertisement