Menu
Τιμές αυτοκινήτων | Live η κίνηση Τιμές Καυσίμων | Choice: Ηλεκτρικά

BMW: Η παραγωγή συστημάτων e-drive επεκτείνεται στη Λειψία

  • newsautoteam

Ξεκίνησε η λειτουργία μιας δεύτερης γραμμής παραγωγής μονάδων μπαταριών στο εργοστάσιο του BMW Group στη Λειψία. Επεκτείνοντας περαιτέρω την παραγωγή εξαρτημάτων για ηλεκτρικά συστήματα κίνησης στο Γερμανικό κρατίδιο της Σαξονίας, η νέα γραμμή συναρμολογεί μονάδες μπαταριών για την αμιγώς ηλεκτρική BMW i4, που κατασκευάζεται στο Μόναχο.

Η πρώτη γραμμή του είδους στο εργοστάσιο της Λειψίας, τέθηκε σε λειτουργία το Μάιο του 2021 και παρέχει μονάδες μπαταριών για την BMW iX.

Η σταδιακή επέκταση της παραγωγής εξαρτημάτων για ηλεκτρικά συστήματα μετάδοσης κίνησης, φέρνει το BMW Group όλο και πιο κοντά στο στόχο του για το 2030, όταν τα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα αναμένεται να αντιπροσωπεύουν τουλάχιστον τις μισές από τις πωλήσεις του BMW Group.

«Η έναρξη λειτουργίας της δεύτερης γραμμής παραγωγής μονάδων μπαταριών στη Λειψία συνεισφέρει σημαντικά, παρέχοντας εξαρτήματα μπαταριών που απαιτούνται για την κατασκευή ενός αυξανόμενου αριθμού ηλεκτροκίνητων οχημάτων», δήλωσε ο Markus Fallbohmer, Επικεφαλής Παραγωγής Κινητήρων και Συστημάτων E-Drive στο BMW Group.

Εξασφαλίζοντας τη μελλοντική βιωσιμότητα του Εργοστασίου της Λειψίας

Η νέα γραμμή παραγωγής μονάδων μπαταριών υποστηρίζεται από μία επένδυση περίπου 70 εκατομμυρίων ευρώ. Με την επέκταση παραγωγής εξαρτημάτων για ηλεκτρικά συστήματα μετάδοσης της κίνησης, δημιουργούνται επίσης νέες θέσεις εργασίας. Περίπου 250 άτομα θα εργάζονται στη νέα γραμμή παραγωγής έως τα τέλη του 2022, πλέον των 700 που ήδη απασχολούνται στην παραγωγή τέτοιων συστημάτων στη Λειψία.

Η δεύτερη γραμμή παραγωγής μονάδων μπαταριών του εργοστασίου της Λειψίας καταλαμβάνει μία επιφάνεια περίπου 4.250 τ.μ. και χρησιμοποιεί περιοχές παραγωγής της BMW i που αυτή τη στιγμή είναι κενές μετά τη λήξη της παραγωγής του BMW i3 στις 30 Ιουνίου. Κάθε μονάδα μπαταρίας περνά συνολικά από 196 σταθμούς παραγωγής πριν ολοκληρωθεί και καταστεί έτοιμη για περαιτέρω επεξεργασία.

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας για μία σταθερή αύξηση της ζήτησης των ηλεκτροκίνητων οχημάτων, η παραγωγή ηλεκτρικών συστημάτων μετάδοσης κίνησης (e-drive) στη Λειψία θα γίνει ακόμα πιο εκτεταμένη και ευέλικτη. Ένα ακόμα σημαντικό ορόσημο θα είναι η παραγωγή του διαδόχου του MINI Countryman, που προγραμματίζεται να βγει από τις γραμμές παραγωγής από το 2023. Το crossover μοντέλο θα διατίθεται με κινητήρες εσωτερικής καύσης, αλλά και ως αμιγώς ηλεκτρικό.

Από την κυψέλη στη μπαταρία υψηλής τάσης

Η παραγωγή μπαταριών υψηλής τάσης μπορεί να χωριστεί σε δύο στάδια: Παραγωγή μονάδων και συναρμολόγηση μπαταριών υψηλής τάσης. Η παραγωγή μονάδων είναι μία εξαιρετικά αυτοματοποιημένη διαδικασία στην οποία οι κυψέλες ιόντων λιθίου υποβάλλονται πρώτα σε καθαρισμό με πλάσμα, πριν την επίστρωση με ένα ειδικά σχεδιασμένο σύστημα, ώστε να εξασφαλίζεται βέλτιστη μόνωση. Το BMW Group προμηθεύεται τις κυψέλες των μπαταριών από εταίρους που τις κατασκευάζουν, σύμφωνα με τις ακριβείς προδιαγραφές της εταιρείας.

Οι ολοκληρωμένες μονάδες μπαταριών εγκαθίστανται στη συνέχεια σε ένα αλουμινένιο περίβλημα μαζί με τις συνδέσεις και τις μονάδες ελέγχου και ψύξης. Το μέγεθος, το σχήμα του περιβλήματος και ο αριθμός των μονάδων μπαταρίας που χρησιμοποιούνται, διαφέρουν ανάλογα με την έκδοση του οχήματος. Ως εκ τούτου, κάθε μπαταρία υψηλής τάσης μπορεί να προσαρμόζεται άριστα, ώστε να είναι κατάλληλη για το αυτοκίνητο που θα τροφοδοτεί.

Η νέα εγκατάσταση που βρίσκεται στο Parsdorf, ανατολικά της πόλης, θα είναι ένα πιλοτικό εργοστάσιο για την παραγωγή κυψελών μπαταριών. Αυτό θα αποτελέσει πρότυπο για τη μαζική παραγωγή των κυψελών μπαταριών ιόντων λιθίου και θα επαληθεύσει τη βιωσιμότητα της παραγωγής μεγάλης κλίμακας, κυρίως όσον αφορά την ποιότητα, το χρόνο και τα κόστη.

Στο Dingolfing και στο εργοστάσιο του BMW Group στο Landshut, το BMW Group κατασκευάζει ηλεκτροκινητήρες στο Κέντρο Αριστείας για την Παραγωγή Συστημάτων E-Drive. Το περίβλημα για το πλήρως ενσωματωμένο σύστημα e-drive πέμπτης γενιάς κατασκευάζεται στο εργοστάσιο στο Steyr.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η BMW εμπνέει τους νέους εργαζόμενους
Απίστευτο ποια μάρκα του ομίλου BMW προσελκύει τους νέους
BMW i Vision Circular: Ένα πρωτότυπο… πρωτότυπο!

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο newsauto