Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έρχεται Red Bull δρόμου με 1.250 άλογα! (+video)

Ελλάδα 16:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έρχεται Red Bull δρόμου με 1.250 άλογα! (+video)

ΝΕΑ

Έρχεται Red Bull δρόμου με 1.250 άλογα! (+video)

ΝΕΑ

Τη μόδα των άλλων εταιριών όπως η Mercedes και η Aston Martin ακολουθεί και η Red Bull βγάζοντας ένα αυτοκίνητο για 50 μόλις τυχερούς με αστρονομικό κόστος.

Advertisement
Advertisement

Η Red Bull Racing, γνωστή για τις επιτυχίες της στη Formula 1, πρόκειται να παρουσιάσει το πρώτο της εγχείρημα στον κόσμο των hypercars με το RB17 που θα κυκλοφορήσει το 2024.

Με επικεφαλής τον θρύλο της F1 Adrian Newey, αυτό το hypercar αναμένεται να φθάνει τα 1.250 άλογα και θα ενσωματώνει υβριδική τεχνολογία.

Αν και πολλά για την RB17 παραμένουν καλυμμένα με μυστικότητα, ο Christian Horner, ο επικεφαλής της ομάδας Red Bull F1, άφησε να εννοηθεί σε πρόσφατη συνέντευξή του στο Sky Sports ότι περισσότερες λεπτομέρειες θα έρθουν στην επιφάνεια κατά την πλήρη αποκάλυψη του αυτοκινήτου φέτος.

Advertisement
Advertisement

Οι αναφορές δείχνουν ότι η τρομερή ισχύς του hypercar θα προέρχεται από έναν twin-turbo V8 κινητήρα που κατασκευάζεται από μία εταιρεία που προς το παρόν δεν ανακοινώνεται. Θα συμπληρώνεται από ένα σύστημα ανάκτησης ενέργειας εμπνευσμένο από την F1.

Ο στόχος του Newey να επιτύχει βάρος μόλις 900 κιλά υπογραμμίζει την έμφαση που δίνει η εταιρεία στην ελαφριά κατασκευή. Αυτός ο στόχος θα κάνει την RB17 ελαφρύτερη από την Aston Martin Valkyrie AMR Pro αλλά ελαφρώς βαρύτερη από την Gordon Murray Automotive T.50s.

Η αεροδυναμική σχεδίαση της RB17 αναμένεται να αξιοποιήσει την τεχνογνωσία του Newey, χρησιμοποιώντας τεχνολογία ground effect, και όλα τα “κόλπα” της Red Bull Racing από την F1.

Advertisement

Το σχέδιο παραγωγής της Red Bull προβλέπει τη συναρμολόγηση 50 μονάδων RB17 με ρυθμό 15 ανά έτος, με τις παραδόσεις να ξεκινούν το 2025.

Οι υποψήφιοι αγοραστές θα πρέπει να αναμένουν μια τιμή που θα πλησιάζει τα 6 εκατομμύρια ευρώ. Όσοι πάντως την αγοράσουν δεν θα έχουν το προνόμιο να το οδηγήσουν σε δημόσιους δρόμους, καθώς η RB17 είναι αυστηρά σχεδιασμένη για χρήση σε πίστα.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Μάρκο: Τελευταία χρονιά του στην Red Bull το 2024;
Μάχη «τεράτων» στην πιο απαιτητική ανάβαση στον κόσμο
Red Bull Showrun: Σείστηκε η Θεσσαλονίκη από το σόου της Red Bull!