Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Skoda: Νέα γλώσσα σχεδίασης και καινούργιο SUV

Ελλάδα 11:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Skoda: Νέα γλώσσα σχεδίασης και καινούργιο SUV

ΝΕΑ

Skoda: Νέα γλώσσα σχεδίασης και καινούργιο SUV

ΝΕΑ

Ένα διόλου αποκαλυπτικό teaser ήταν αρκετό για να ξεκινήσει τα σενάρια της επόμενης μέρας για την τσέχικη εταιρεία.

Advertisement
Advertisement

Η σχεδιαστική ταυτότητα Modern Solid βρίσκεται προ των πυλών και αναμένεται να σηματοδοτήσει το αύριο της Skoda.

H εκδήλωση της εταιρείας μπορεί να είχε ως κύριο σκοπό την ανάλυση των οικονομικών στοιχείων για το 2021, ωστόσο επιφύλασσε και μία έκπληξη. Ένα teaser σύμφωνα με το οποίο απεικονίζεται ένα -κατά πάσα πιθανότητα- πρωτότυπο SUV. Η θολή εικόνα αφήνει πολλά στη φαντασία, όμως είναι αρκετή για να αποκαλύψει πως το αύριο αναμένεται ηλεκτρικό (απουσία εισαγωγών) αλλά και εστιάζει στα crossover/SUV αμαξώματα.

Η νέα φιλοσοφία Modern Solid θα αποτελεί σήμα κατατεθέν της επόμενης δεκαετίας για τα μοντέλα της Skoda και εκφράζει την οικογενειακή ζωή εκτός πόλης. Ευχάριστες στιγμές δηλαδή κατά τη συμβίωση με τα οικογενειακά των Τσέχων που βρίσκονται καθοδόν.

Advertisement
Advertisement

 

Αυτά θα βασίζονται στην πλατφόρμα MEB του VW Group και αναμένεται να πλαισιώσουν τα Enyaq iV και Enyaq Coupe iV, ενώ δεν αργούν και ο διάδοχος του Superb, η αμιγώς ηλεκτρική Octavia και ένα ακόμη αστικό SUV.

Advertisement

Η συνέντευξη τύπου είχε ως κύριο σκοπό βέβαια την δημοσιοποίηση των οικονομικών για την εταιρεία. Σύμφωνα με αυτά, βλέπουμε τα στοιχεία να μην ξεφεύγουν από τη γενικότερη εικόνα του γερμανικού ομίλου καθώς η Skoda εμφάνισε μείωση στις πωλήσεις του 2021 (878.200 οχήματα) κατά 12,6%, αύξηση όμως στα κέρδη σε ποσοστό 43,2%.

Ο λόγος της πτώσης σε σχέση με το 2020 δεν είναι άλλος από την έλλειψη ημιαγωγών και την επέλαση του Covid-19, ενώ η αυξημένη εισροή χρημάτων έχει να κάνει με τις ανατιμήσεις και τα περιθώρια κέρδους από τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Skoda Enyaq iV: Μεγαλύτερη αυτονομία, ταχύτερη φόρτιση
Μάθετε τη νέα Skoda Fabia σε 60 sec (video)
Η Skoda θα έχει το δικό της φθηνό ηλεκτρικό