Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έρχεται νέα μάρκα της BYD στην Ευρώπη

Ελλάδα 14:37
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έρχεται νέα μάρκα της BYD στην Ευρώπη

ΝΕΑ

Έρχεται νέα μάρκα της BYD στην Ευρώπη

ΝΕΑ

Μία ακόμα νέα μάρκα έρχεται στη Γηραιά Ήπειρο και παρουσιάζει αμέσως μία δελεαστική πρόταση στην κατηγορία των πολυμορφικών.

Advertisement
Advertisement

Η BYD δραστηριοποιείται στην Ευρώπη από το 2022 και πολύ σύντομα αναμένουμε να δούμε τα μοντέλα της και στην Ελλάδα.

Η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία από την Κίνα παρουσιάζει τώρα στην ευρωπαϊκή αγορά μία ακόμα μάρκα, την Denza.

Για όσους δεν την ξέρουν, πρόκειται για μία μάρκα που δημιουργήθηκε από την BYD και τη Mercedes το 2010, αλλά οι Κινέζοι έχουν τον πρώτο λόγο από το 2021 που κατέχουν το 90% των μετοχών της.

Advertisement
Advertisement

Η Denza λοιπόν, ερχόμενη στην Ευρώπη, παρουσιάζει το D9, ένα MPV τεραστίων διαστάσεων που θέλει να κάνει το ταξίδι με την οικογένεια μία ευχάριστη εμπειρία γεμάτη πολυτέλειες.

Δεν πρόκειται για ένα ολοκαίνουριο μοντέλο, αφού έχει ξεκινήσει την εμπορική του πορεία από το 2022 στην Κίνα. Εκεί, διατίθεται ως plug-in υβριδικό και ως αμιγώς ηλεκτρικό, κάτι που αναμένεται να συμβεί και στην Ευρώπη.

Το Denza D9 ξεχωρίζει σχεδιαστικά από το τετραγωνισμένο σχήμα του, τις ηλεκτρικά συρόμενες πόρτες και την τεράστια μάσκα του. Η ηλιοροφή είναι οριακά εντελώς επίπεδη για μεγιστοποίηση της ευρυχωρίας και βοηθάει σημαντικά στο να μη νιώσουν «κλειστοφοβία» οι πίσω επιβάτες.

Advertisement

Παρόλο που το D9 το είδαμε Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης, η Denza δεν αποκάλυψε τίποτα σχετικά με τα τεχνικά χαρακτηριστικά του. Ωστόσο, άμα δούμε το αντίστοιχο που πωλείται στην κινεζική αγορά μπορούμε να αποσπάσουμε μερικά στοιχεία.

Ξεκινώντας με τις διαστάσεις του, αντιστοιχούν απόλυτα στην κατηγορία. Είναι 5,250 μέτρα μήκος, 1,960 μέτρα πλάτος και 1,920 μέτρα ύψος, με μεταξόνιο στα 3.110 χιλιοστά.

Advertisement

Είναι επταθέσιο, με τρεις σειρές καθισμάτων και καμπίνα 2+2+3. Η καμπίνα είναι πολυτελής και μπορεί να μπει στην ίδια κατηγορία με premium μάρκες.

Η δερμάτινη επένδυση κοσμεί σχεδόν κάθε σημείο της, τα καθίσματα είναι ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενα και αναδιπλούμενα, ενώ υπάρχει ενσωματωμένος κλιματισμός και μασάζ. Στη δεύτερη σειρά, υπάρχουν έξτρα οθόνες στο μπράτσο από τις οποίες μπορούν οι συνεπιβάτες να ρυθμίσουν πληθώρα λειτουργιών.

Παρόμοιες είναι οι πολυτέλειες και στην τρίτη σειρά, όπου οι επιβάτες μπορούν να ψυχαγωγηθούν από τις δύο ενσωματωμένες οθόνες και μπορούν να ακουμπήσουν τα μπουκάλια με τα αναψυκτικά τους στο μικρό ψυγειάκι στο κέντρο. Ακόμα και εκεί, υπάρχουν θύρες USB-C και κεντρικό μπράτσο, εσωτερικός φωτισμός LED και ηχοσύστημα Dynaudio.

Advertisement

Αν και γνωρίζουμε τα τεχνικά χαρακτηριστικά των συστημάτων πρόωσης με τα οποία διατίθεται στην Κίνα, θα τα αφήσουμε προς το παρόν στην άκρη, διότι μπορεί λόγω προδιαγραφών να είναι πολύ διαφορετικά μόλις το Denza D9 λανσαριστεί στην Ευρώπη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Όλα τα αυτοκίνητα της BYD που έρχονται στην Ελλάδα και πόσο κοστίζουν
Επίσημο: Αυτό είναι το BYD Seal U
Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την BYD