Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Elon Musk: Γελάει με την προοπτική μιας αυτόνομης Ferrari

Ελλάδα 4:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Elon Musk: Γελάει με την προοπτική μιας αυτόνομης Ferrari

ΝΕΑ

Elon Musk: Γελάει με την προοπτική μιας αυτόνομης Ferrari

ΝΕΑ

Η Tesla εργάζεται πυρετωδώς πάνω στις τεχνολογίες αυτόνομης οδήγησης, αλλά o Elon Musk δεν μπορεί να φανταστεί πως θα υπάρξει Ferrari που θα κινείται μόνη της.

Advertisement
Advertisement

Με την αυτοκινητοβιομηχανία να έχει γίνει πόλος έλξης για τεχνολογική ανάπτυξη, οι κατασκευαστές δεν διστάζουν να εξοπλίσουν τα μοντέλα τους με τεχνολογίες που έχουν σκοπό να αλλάξουν ριζικά τα όσα ξέραμε.

Τη μεγαλύτερη επανάσταση αναμένεται να φέρουν τα συστήματα αυτόνομης οδήγησης που υπόσχονται πως θα μετατρέψουν τα αυτοκίνητα από απλά μεταφορικά Μέσα σε παρόχους ολιστικών εμπειριών. Οι αυτονομίες τεχνολογίες, όμως, είναι εκ διαμέτρου αντίθετες με τον φιλοσοφικό πυρήνα κάποιων εταιρειών που επικεντρώνονται στην οδηγική απόλαυση.

Για ποιο λόγο, λοιπόν, να καταστήσεις αυτόνομα τα supercars, όπως τα μοντέλα της Ferrari; Την ίδια απορία έχουν και οι διοικούντες της μάρκας από το Μαρανέλο προεξέχοντος του Διευθύνοντος Συμβούλου της, John Elkann.

Advertisement
Advertisement

Ο τελευταίος έδωσε το «παρών» στην εκδήλωση “Tech Week” στην Ιταλία, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει και να ανταλλάξει με κορυφαία στελέχη του αυτοκινητικού κλάδου. Στο επίκεντρο βρέθηκε και η αυτόνομη οδήγηση, με τον Elkann να αποκλείει το ενδεχόμενο να δούμε μια Ferrari που θα κινείται… μόνο της.

«Το νόημα στο να έχεις μια Ferrari είναι να την οδηγείς», ανέφερε χαρακτηριστικά ο CEO της μάρκας, βρίσκοντας μάλιστα έναν απρόσμενο σύμμαχο. Πρόκειται για τον ισχυρό άνδρα της Tesla, Elon Musk, τον οποίο επίσης θα απογοήτευε η εικόνα μιας αυτόνομης Ferrari, σύμφωνα με το Automotive News Europe.

Advertisement

Η σύμπλευση του Musk με τον Elkann εξέπλησσε πολλούς, δεδομένου ότι η Tesla ποντάρει πολλά στα συστήματα αυτόνομης οδήγησης, όπως είναι το πολυδιαφημιζόμενο Autopilot.

Παράλληλα, και οι δύο άνδρες συμφώνησαν στην ανάγκη προώθησης της πυρηνικής ενέργειας. «Είναι μια λύση που ακόμα υπάρχει, που την γνωρίζουμε, που είναι ασφαλής και πρέπει να την αναπτύξουμε περαιτέρω», δήλωσε χαρακτηριστικά ο John Elkann.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Γιατί ο Elon Musk γλύφει τους Κινέζους;
Κάτι… καλό ετοιμάζει η Ferrari
Συμμαχία της Ferrari με πρώην σχεδιαστές της Apple

 

Advertisement