Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έρχεται και με αμιγώς ηλεκτρική έκδοση το επόμενο V40

Ελλάδα 4:24
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έρχεται και με αμιγώς ηλεκτρική έκδοση το επόμενο V40

ΝΕΑ

Έρχεται και με αμιγώς ηλεκτρική έκδοση το επόμενο V40

ΝΕΑ

Το νέο Volvo XC40 θα είναι μια από τις πιο σημαντικές πρεμιέρες του 2018, όμως η Volvo το 2019 θα παρουσιάσει και τη νέα γενιά του V40, για την οποία έχουμε νέες πληροφορίες που αφορούν στο μηχανικό και τεχνικό της υπόβαθρο. ΣΠΥΡΟΣ ΧΩΤΟΣ (sh@newsauto.gr)

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα λοιπόν με αυτά που γνωρίζουμε σήμερα, το νέο Volvo V40 θα βασιστεί πάνω στο πρωτότυπο 40.2 Concept που είχε παρουσιαστεί τον Μάιο του 2016. Το πάτωμά του θα είναι η καινούργια CMA (Compact Modular Architecture) της Volvo, πάνω στην οποία βασίζεται και το XC40.

Στους κινητήρες, τα μοτέρ βενζίνης T4 και T5, καθώς και οι diesel D3 και D4 θα συνθέσουν τη γκάμα του, ενώ θα υπάρξει και έκδοση T3 με τον νέο 1.500άρη turbo βενζινοκινητήρα των 156 ίππων της εταιρείας. Πολύ ενδιαφέρον θα έχει και η αμιγώς ηλεκτρική του έκδοση, η οποία θα συνοδέψει και την plug-in υβριδική επιλογή του.

Volvo Concept 40.2 profile

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα μάλιστα με δηλώσεις του κ. Henrik Green, Υπεύθυνου Έρευνας και Εξέλιξης της Volvo στο βρετανικό Autoexpress, το νέο ηλεκτρικό Volvo V40 θα έχει δύο εκδόσεις μπαταρίας, μια με ελαφρώς μικρότερη αυτονομία και χαμηλότερη τιμή, αλλά και μια με πιο υψηλή τιμή, αλλά περισσότερη δύναμη και μεγαλύτερη αυτονομία.

Volvo Concept 40.2 rear quarter low

Ως προς το πότε θα το δούμε στην παραγωγή, αυτό όπως προείπαμε αναμένεται να συμβεί μέσα στο 2019 και ειδικότερα, προς τα τέλη της χρονιάς. Θα πρέπει να σημειώσουμε τέλος ότι εκτός από το νέο V40, ηλεκτρική έκδοση αναμένεται να αποκτήσει νωρίτερα και το Volvo XC40.