Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έρχεται ηλεκτρική BMW M2 με 1.360 ίππους;

Ελλάδα 2:43
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έρχεται ηλεκτρική BMW M2 με 1.360 ίππους;

ΝΕΑ

Έρχεται ηλεκτρική BMW M2 με 1.360 ίππους;

ΝΕΑ

Το 2022 η BMW M Division σβήνει 50 κεράκια και φαίνεται πως είναι έτοιμη να το γιορτάσει με ένα μοντέλο που θα προκαλέσει εκκωφαντικό θόρυβο.

Advertisement
Advertisement

Κάτι ξεχωριστό φαίνεται πως ετοιμάζει το τμήμα “M” της BMW, στο περιθώριο της συμπλήρωσης 50 ετών από τη δημιουργία του.

Σύμφωνα με το Car Magazine, εντός του 2022 αναμένεται να παρουσιαστεί μια ηλεκτρική εκδοχή της BMW M2, η οποία θα διακρίνεται για τις εξωφρενικές της επιδόσεις. Συγκεκριμένα, το μοντέλο θα αναπτυχθεί στο πλαίσιο ενός πρότζεκτ με την κωδική ονομασία “Project Katharina” και θα αφορά τον πλήρη εξηλεκτρισμό της πανίσχυρης M2 CS.

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για τέσσερα ηλεκτρικά μοτέρ (ένα σε κάθε τροχό) που θα αποδίδουν συνδυαστικά 1.360 PS και θα επιτρέπουν στο «ηλεκτρικό θηρίο» να επιταχύνει από στάσης έως τα πρώτα 100 km/h σε σχεδόν 2,0 sec. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν επίσης πως για την τροφοδότηση των μοτέρ θα φροντίζει μια υπερσύγχρονη μπαταρία που θα εξελιχθεί στο Κέντρο Τεχνολογίας Μπαταριών, στο Μόναχο, και για το οποίο θα επενδυθούν συνολικά 200 εκατ. ευρώ.

Advertisement
Advertisement

Επιπροσθέτως, πηγές που επικαλείται το Car Magazine υποστηρίζουν πως ένα πρωτότυπο– προπομπός της ηλεκτρικής M2 έχει ήδη «πατήσει» στη Nordschleife του Nürburgring σημειώνοντας χρόνο κατά 40 sec καλύτερο από την M8 Competition και αντίστοιχο με εκείνον της Porsche Taycan Turbo S.

Διευκρινίζεται πως προς το παρόν το “Project Katharina” βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο και δεν έχει λάβει έγκριση ώστε να προχωρήσει.  Όπως όμως επισημαίνει ένας ειδικός στους κινητήρες, ο οποίος εμπλέκεται στο τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης (R&D) του τμήματος “M”, η ηλεκτρική BMW M2 βρίσκεται πολύ ψηλά στην ατζέντα της εταιρείας.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ετοιμάζεται η νέα, πανίσχυρη BMW M4 CSL
Τα μελλοντικά μοντέλα της BMW θα χρησιμοποιούν μια πλατφόρμα
Η BMW συνεργάζεται με τη Livent για εξόρυξη λιθίου

 

Advertisement