Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έρχεται η νέα υβριδική Mercedes-AMG GT 73 με 800 ίππους

Ελλάδα 12:58
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έρχεται η νέα υβριδική Mercedes-AMG GT 73 με 800 ίππους

ΝΕΑ

Έρχεται η νέα υβριδική Mercedes-AMG GT 73 με 800 ίππους

ΝΕΑ

Μια πανίσχυρη υβριδική έκδοση της AMG GT 4door Coupe ετοιμάζει η Mercedes, με τη νέα GT 73 να αναμένεται να προσφέρει 800 ίππους ισχύος για εκρηκτικές επιδόσεις.

Advertisement
Advertisement

Αυτή τη στιγμή η πιο ισχυρή έκδοση στη γκάμα της Mercedes-AMG GT 4door είναι η 63 S, η οποία με 640 ίππους είναι η πιο δυνατή Mercedes παραγωγής. Πλέον όμως, με την επικείμενη νέα έκδοση 73, η οποία σύμφωνα με το βρετανικό Autocar θα μπει στην παραγωγή στις αρχές του 2020, η AMG GT 4door θα φθάσει στους 800 ίππους εκτοξεύοντας τη δυναμική της.

Σε ό,τι αφορά στο τι θα περιλαμβάνει το υβριδικό σύστημα, αυτό θα αποτελείται από τον ίδιο 4λιτρο V8 turbo κινητήρα της AMG GT 63 S, ο οποίος όμως θα συνδυαστεί με έναν ηλεκτροκινητήρα στον εμπρός άξονα και μια μπαταρία πίσω.

Η συνδυαστική ισχύς θα είναι 800 ίπποι, έχοντας τη δυνατότητα να προσφέρει ακόμη πιο εκρηκτικές επιδόσεις στο κορυφαίο δημιούργημα της Mercedes, αφού για παράδειγμα το 0-100 km/h θα πέσει στα 3.0 sec (από 3.2 sec στην 63 S).

Advertisement
Advertisement

Παράλληλα, σύμφωνα πάντα με τους Βρετανούς, η νέα GT 73 θα έχει τη δυνατότητα να κινηθεί μόνο ηλεκτρικά για αποστάσεις έως και 50 km, έχοντας ως στόχο να μειώσει τις εκπομπές ρύπων της.

Πλέον, με την επικείμενη αυτή προσθήκη στη γκάμα της Mercedes AMG, οι Γερμανοί δημιουργούν τον απόλυτο ανταγωνιστή της κορυφαίας Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid των 680 ίππων, σε μια μάχη κύρους στα top 4πορτα κουπέ της υφηλίου.