Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έρχεται η ανοικτή και καυτή Mercedes-AMG CLE 53

Ελλάδα 19:24
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Έρχεται η ανοικτή και καυτή Mercedes-AMG CLE 53

ΝΕΑ

Έρχεται η ανοικτή και καυτή Mercedes-AMG CLE 53

ΝΕΑ

Το πρωτότυπο εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια των δοκιμών εξέλιξης και εξάπτει τη φαντασία…

Advertisement
Advertisement

Η CLE είναι ένα εντυπωσιακό μοντέλο δύο ταχυτήτων, αφού θα αντικαταστήσει τόσο τη C-Coupe όσο και την E-Coupe, στη γκάμα της Mercedes-Benz.

Πρόκειται για ένα μεγάλο κουπέ που τοποθετείται στην luxury κατηγορία. Θεωρητικά αποτελεί τον διάδοχο της CLK που μετά από δύο γενιές τερματίστηκε το 2010.

Πρακτικά, η CLE έρχεται να αντικαταστήσει τα κουπέ των C-Class και E-Class με τη Mercedes να βρίσκει τη λύση για να συνεχίσει την παρουσία της, στα σπορ δίπορτα.

Advertisement
Advertisement

Παράλληλα, η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία έχει έτοιμες και τις «ανοικτές» (Convertible) εκδόσεις του μοντέλου, αλλά ξέρετε ποιο είναι το καλύτερο; Ότι στα σκαριά βρίσκεται η κάμπριο κορυφαία έκδοση CLE 53 AMG, η οποία εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια των δοκιμών εξέλιξης.

Πιθανότατα το φθινόπωρο να μην φαντάζει η ενδεδειγμένη εποχή, για τη δοκιμή ενός ανοικτού αυτοκινήτου, αλλά τώρα εντοπίστηκε αυτό το πρωτότυπο να κάνει… τη δουλειά του. Ξεχωρίζει αμέσως δίπλα στις κανονικές εκδόσεις, λόγω των ενισχυμένων προφυλακτήρων, της μάσκας Panamericana, του διαχύτη πολλαπλών πτερυγίων και των τετράπλευρων άκρων της εξάτμισης με στρογγυλό σχήμα. Οι ειδικοί τροχοί που υποστηρίζονται από σπορ φρένα και συγκεκριμένη ρύθμιση πλαισίου, συμβάλλουν στη συναρπαστική ατμόσφαιρα.

Λεπτομέρειες για τα τεχνικά χαρακτηριστικά κυρίως για τον κινητήρα του αυτοκινήτου, δεν έχουν διαρρεύσει. Είναι πολύ πιθανό, όμως, να δούμε έναν  υπερτροφοδοτούμενο inline-six 3,0 λίτρων, με υβριδική υποβοήθηση και συνδυαστική απόδοση 429 ίππων και 560 Nm ροπής, μεταξύ 1.800 και 5.800 σ.α.λ., όπως συμβαίνει στην αντίστοιχη έκδοση crossover.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Μια φουτουριστική Mercedes 280SL με αέρα Χόλυγουντ
Τα crash tests της Mercedes-Benz στα ηλεκτρικά της (+video)
Aπαραίτητοι οι αερόσακοι και στα φορτηγά (+video)