Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Επίσημο: Αυτό είναι το νέο Honda Civic Type R (+video)

Ελλάδα 3:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επίσημο: Αυτό είναι το νέο Honda Civic Type R (+video)

ΝΕΑ

Επίσημο: Αυτό είναι το νέο Honda Civic Type R (+video)

ΝΕΑ

Αποκάλυψη για την κορυφαία σπορ έκδοση της καινούργιας γενιάς του Honda Civic

Advertisement
Advertisement

Το νέο Honda Civic Type R αποκαλύφθηκε με πιο δυναμική σχεδίαση σε σχέση με τον στάνταρ μοντέλο, αλλά σαφώς πιο διακριτικό συγκριτικά με τον προκάτοχό του. Kάτι που αποτυπώνεται κυρίως στην πίσω αεροτομή του, που ναι μεν είναι μεγάλη αλλά λιγότερο κραυγαλέα σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν.

Από κει και πέρα διαθέτει πιο επιθετικούς προφυλακτήρες, εμφατικό διαχύτη, πιο τονισμένα φτερά, τη χαρακτηριστική τριπλή απόληξη της εξάτμισης καθώς και ελαφρώς πιο μεγάλες πίσω πόρτες σε σχέση με τη στάνταρ έκδοση. Ταυτόχρονα υπάρχει μια διαφορετική μάσκα και μια μεγάλη εισαγωγή αέρα ακριβώς κάτω από αυτήν που εξασφαλίζει την αναπνοή του τετρακύλινδρου turbo των 2.000 κυβικών.

Advertisement
Advertisement

Ο οποίος δεν έχει κάποια μορφή εξηλεκτρισμού αποτελεί την εξέλιξη του συνόλου που ξέρουμε από το προηγούμενο Type R. H Honda πάντως δεν αποκάλυψε την ισχύ του, κάτι που αναμένεται να κάνει πιο κοντά προς στην ημερομηνία έναρξης των πωλήσεών του. Που θα είναι προς το φθινόπωρο.

Αυτό που είπε είναι πως πρόκειται για το πιο ισχυρό Civic Type R στην 25χρονη ιστορία του μοντέλου, κάτι που σημαίνει πως θα έχει τουλάχιστον 321 ίππους μιας και το προηγούμενο Civic Type R απέδιδε 320 ίππους. Φυσικά θα είναι και πιο γρήγορο από στάση έως τα 100 χλμ./ ώρα, διαδικασία για την οποία ο προκάτοχό τους χρειάζεται 4,9 δευτερόλεπτα.

Advertisement

Κινητήριοι τροχοί, αυτή τη φορά με ζάντες 19 ιντσών και όχι 20άρες όπως στο παρελθόν, είναι και πάλι οι εμπρός, το κιβώτιο είναι χειροκίνητο ενώ ήδη η Honda έχει ξεκινήσει το κυνήγι των ρεκόρ για τον τίτλο του πιο γρήγορου προσθιοκίνητου στις πίστες ανά τον κόσμο, αρχής γενομένης από τη Suzuka. Στο πλάνο είναι σίγουρα και το Nurburgring.

Advertisement

Το εσωτερικό έχει σαφώς πιο δυναμική σχεδίαση με το κόκκινο στα μπάκετ καθίσματα να κυριαρχεί οπτικά, ενώ όπως και στο στάνταρ μοντέλο υπάρχει και εδώ ψηφιακός πίνακας οργάνων με δύο διαμορφώσεις -κλασική και τύπου supercar όπως λένε οι Ιάπωνες- καθώς και η μεγάλη οθόνη του συστήματος infotainment. Σημαντική προσθήκη το Honda LogR που καταγράφει σε πραγματικό χρόνο τη συμπεριφορά και τα δυναμικά χαρακτηριστικά του νέου Civic Type R.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Οι τιμές του νέου Honda Civic e:HEV στην Ελλάδα
Οδηγούμε το νέο Honda Civic e:HEV στην Ισπανία
Το νέο Honda Civic Type R δοκιμάζεται στη Suzuka (+video)

Advertisement