Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Επταθέσιο υβριδικό SUV από την Dacia το 2022

Ελλάδα 10:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επταθέσιο υβριδικό SUV από την Dacia το 2022

ΝΕΑ

Επταθέσιο υβριδικό SUV από την Dacia το 2022

ΝΕΑ

Με σχεδόν 29.000 καταγεγραμμένες μονάδες πέρυσι στην Ευρώπη, το Dacia Lodgy δεν ήταν τόσο δημοφιλές, για αυτό το λόγο η ρουμανική αυτοκινητοβιομηχανία σύμφωνα με πληροφορίες αποφάσισε να… τραβήξει το βύσμα.

Advertisement
Advertisement

Η διακοπή του minivan δεν θα αφήσει κενό στη γκάμα της εταιρείας, καθώς φέρεται να το αντικαθιστά με ένα επταθέσιο SUV. Σύμφωνα με τις πηγές της Largus, το RJI (εσωτερικό όνομα κωδικού) θα βασίζεται στην πλατφόρμα CMF-B που είναι κοινόχρηστη με τη νέα γενιά Logan και Sandero, καθώς και τα τελευταία Renault Clio, Captur και Nissan Juke.

Για να φιλοξενήσει τα δύο επιπλέον καθίσματα, σύμφωνα με πληροφορίες, θα έχει μεγαλύτερο μεταξόνιο καθώς και μεγαλύτερη προέκταση στο πίσω τμήμα.

Η ισχύς αναμένεται να παρέχεται από τον βενζινοκινητήρα TCe 1,0 λίτρου, με 100 και 120 ίππους, με το TCe 1,3 λίτρων, να σκαρφαλώνει στα 140 και 160 άλογα, με τον τελευταίο πιθανότατα να διαθέτει ήπιο υβριδικό σύστημα 12V. Μια έκδοση υγραερίου LPG της μικρότερης μονάδας θεωρείται δεδομένη, παράλληλα με το 1600άρι E-Tech προερχόμενο από το Clio, με ισχύ 140 ίππους.

Advertisement
Advertisement

Τα σύγχρονα συστήματα ασφαλείας θα δώσουν το παρών, όπως είναι το αυτόματο φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης, η προειδοποίηση για τυφλά σημεία, η υποβοήθηση εκκίνησης σε ανηφόρα, αλλά και το ηλεκτρικό χειρόφρενο.

Ενώ το Lodgy συναρμολογείται στο Μαρόκο με προορισμό την ευρωπαϊκή αγορά, το νέο SUV που δεν έχει ακόμη κατονομαστεί και θα τοποθετηθεί πάνω από το δημοφιλές Duster, λέγεται ότι θα φτιάχνεται στο εργοστάσιο της Dacia στο Pitesti της Ρουμανίας. Αυτό θα πρέπει να δώσει στην μάρκα επιπλέον πόντους εντός χώρας, καταλαγιάζοντας τις φωνές διαμαρτυρίας για την απόφαση της Renault να κατασκευάσει το φθηνότερο EV της Ευρώπης, το Dacia Spring, στην Κίνα.

Advertisement

Το μοντέλο υποτίθεται ότι θα κάνει πρεμιέρα στο τέλος του επόμενου καλοκαιριού και θα τεθεί σε παραγωγή τον Οκτώβριο, ενώ οι παραδόσεις θα ξεκινήσουν στα τέλη του 2021 ή στις αρχές του 2022.

Διαβάστε ακόμη:

Advertisement

Ποιος θα έλεγε “όχι” σε αυτό το Dacia Duster;

Επίσημο: Σε κυκλοφορία το Dacia Duster pick up

Αυτό είναι το πρώτο ηλεκτρικό Dacia

Advertisement