Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Επιτέλους! Πρατήριο φυσικού αερίου προς την Πελοπόννησο

Ελλάδα 20:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επιτέλους! Πρατήριο φυσικού αερίου προς την Πελοπόννησο

ΝΕΑ

Επιτέλους! Πρατήριο φυσικού αερίου προς την Πελοπόννησο

ΝΕΑ

Σχεδόν έτοιμο είναι και το δεύτερο πρατήριο στην Πάτρα ώστε οι κάτοχοι οχημάτων CNG να μπορούν να βάζουν καύσιμα μετά τον Ψαθόπυργο.

Advertisement
Advertisement

Σε λειτουργία τέθηκε από το πρατήριο Φυσικού Αερίου Κίνησης στους σταθμούς εξυπηρέτησης αυτοκινιτιστών (ΣΕΑ) Ψαθόπυργου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Αυτά τα δύο πρατήρια αποτελούν τα πρώτα στην εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου και αναμένεται να εξυπηρετούν τους ιδιοκτήτες οχημάτων CNG που μεταβαίνουν προς την Πελοπόννησο.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsauto.gr επιπλέον ένα πρατήριο Φυσικού Αερίου είναι έτοιμο να λειτουργήσει στην Πάτρα όπου θα εξυπηρετεί τους ταξιδιώτες στην Πελοπόννησο όσο και τους κατοίκους των γύρω περιοχών που θέλουν να επιλέξουν οχήματα που κινούνται με το φθηνό καύσιμο.

Η Ολυμπία Οδός σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνει ότι το συγκεκριμένο ΣΕΑ, μετά από τις «πράσινες» κτηριακές πιστοποιήσεις, καθίσταται το πρώτο σημείο σε αυτοκινητόδρομο που παρέχει το συγκεκριμένο, φιλικότερο προς το περιβάλλον, καύσιμο.

Πλέον οι ΣΕΑ Ψαθόπυργου παρέχουν όλα τα είδη καυσίμου: βενζίνη, πετρέλαιο, υγραέριο (LPG), φυσικό αέριο (CNG) και ηλεκτροφόρτιση.

Advertisement

Σχολιάζοντας την ανωτέρω εξέλιξη, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Ολυμπίας Οδού, Παναγιώτης Παπανικόλας, δήλωσε ότι: «Πιστεύουμε σε μια περιβαλλοντικά βιώσιμη οδική υποδομή. Ο στόχος μας είναι να λειτουργούμε έναν αυτοκινητόδρομο καινοτόμο και φιλικό προς το περιβάλλον. Σε αυτή την κατεύθυνση συνεισφέρει και η λειτουργία των πρώτων πρατηρίων φυσικού αερίου στον Ψαθόπυργο. Είμαστε ο πρώτος αυτοκινητόδρομος στην Ελλάδα που εγκατέστησε ταχυφορτιστές ηλεκτρικών αυτοκινήτων τον Ιανουάριο του 2018 στους Σταθμούς Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών (ΣΕΑ) Ψαθοπύργου. Και συνεχίζουμε με πρωτοβουλίες για το περιβάλλον, συμμετέχοντας σε εθνικούς και παγκόσμιους στόχους για τη μείωση ενεργειακής κατανάλωσης, ανθρακικού αποτυπώματος και εκπομπών ρύπων».

Διαβάστε επίσης:

Advertisement

Online τα Τέλη Κυκλοφορίας 2021: Που θα τα βρείτε και πως θα τα γλιτώσετε!

Ελλάδα: Εμφανίστηκαν και οι αυτοκινούμενοι… οίκοι ανοχής

«Όχι» από την ΕΕ για αναβολή στα νέα αυστηρά πρότυπα diesel

Advertisement