Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Επιστρέφει το Toyota MR2;

Ελλάδα 16:21
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επιστρέφει το Toyota MR2;

ΝΕΑ

Επιστρέφει το Toyota MR2;

ΝΕΑ

Λίγες εβδομάδες πριν την επίσημη παρουσίαση της Supra και με την GT86 να δείχνει την γερασμένη ηλικία της, η Τοyota, όπως ακούγεται στην αγορά, ίσως να βρίσκεται σε σκέψεις για να δημιουργήσει ένα κουπέ μοντέλο, το οποίο θα ξαναφέρει στο προσκήνιο το θρυλικό όνομα MR2.

Advertisement
Advertisement

 

Του ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΙΑΤΗ

Advertisement
Advertisement

Το συγκεκριμένο μοντέλο, εκτός του λογότυπου, δεν θα φέρει άλλα στοιχεία του παρελθόντος, κυρίως σε ότι αφορά τα μηχανικά μέρη, καθώς πιθανολογείται ότι μπορεί και να διαθέτει υβριδικής τεχνολογίας κινητήρα, χωρίς να αποκλείεται η ύπαρξη ενός θερμικού συνόλου. Το σίγουρο είναι ότι το layout του συγκεκριμένου μοντέλου θα συνεχίσει την παράδοση των προκατόχων του, με τον κινητήρα στη μέση και την κίνηση στους πίσω τροχούς.

1a285a89-new-toyota-mr-2-renderings-4-chariatis-530

Τα στοιχεία ακόμη δεν είναι επίσημα όμως οι φήμες λένε ότι για την δημιουργία του κινητήρα που θα εφοδιάζει το νέο ιαπωνικό μοντέλο, η Toyota δεν θα συνεργαστεί με άλλον κατασκευαστή, όπως έγινε με την BMW, για την Supra και τη Subaru για το GT86, καθώς το μηχανικό σύνολο θα κατασκευαστεί εξ ολοκλήρου in-house. Aυτό που μπορούμε να πούμε με σιγουριά είναι ότι το νέο MR2 αποκλείεται να έρθει νωρίτερα από το 2020-2022.

Advertisement

ce6807b5-new-toyota-mr-2-renderings-7-chariatis-640

Τέλος, παρά το γεγονός ότι ακόμα δεν γνωρίζουμε ποια θα είναι η σχεδιαστική φιλοσοφία του, ήδη αρκετοί «καλλιτέχνες» κυκλοφορούν διάφορες ψηφιακά επεξεργασμένες εικόνες του νέου MR2. Όπως οι συγκεκριμένες, που αποτελούν δημιούργημα του Esa Mustonen, με αρκετές δόσεις από μοντέλα όπως η Alfa Romeo 4C, αλλά και της νέας Supra.

Advertisement