Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Επίσκεψη που αξίζει: Που θα δείτε τα πιο ακριβά αυτοκίνητα του κόσμου μαζί

Ελλάδα 20:47
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επίσκεψη που αξίζει: Που θα δείτε τα πιο ακριβά αυτοκίνητα του κόσμου μαζί

ΝΕΑ

Επίσκεψη που αξίζει: Που θα δείτε τα πιο ακριβά αυτοκίνητα του κόσμου μαζί

ΝΕΑ

Στο Guggenheim Bilbao παρουσιάζονται μαζεμένα τα πιο ακριβά αυτοκίνητα στον κόσμο και θα είναι εκεί, μέχρι τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Advertisement
Advertisement

Η Ferrari 250 GTO, η Bugatti Atlantic και ένα μονοθέσιο της Mercedes F1, αποτελούν μέρος μιας εντυπωσιακής έκθεσης που σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα Norman Foster.

Το Guggenheim Bilbao παρουσιάζει μερικά από τα πιο ακριβά αυτοκίνητα του κόσμου στην έκθεση «Motion: Autos, Art, Architecture». Αυτοκίνητα, γλυπτά, σκίτσα και φωτογραφίες εκτίθενται σε δέκα αίθουσες του μουσείου, μερικές από τις οποίες σπάνια είναι ανοιχτές για το κοινό. Στις αίθουσες αυτές του μουσείου, μπορεί να δει κανείς σχεδόν 40 αυτοκίνητα. Η ανακοίνωση του μουσείου κάνει λόγο για τη σπανιότητα των εκθεμάτων, καθώς «πολλά από αυτά παρουσιάζονται σε ένα ευρύ κοινό για πρώτη φορά επειδή δεν έχουν εγκαταλείψει ποτέ στο παρελθόν τις ιδιωτικές συλλογές ή τα δημόσια ιδρύματα στα οποία ανήκουν».

Η έκθεση ξεκινά με τις απαρχές του αυτοκινήτου πριν από περισσότερα από 100 χρόνια, με την Porsche Phaeton του 1900 με ηλεκτρικούς κινητήρες στις πλήμνες των τροχών να αντιπροσωπεύει μια εποχή που δεν ήταν ακόμη σαφές το ποιο καύσιμο θα επικρατούσε στην αυτοκίνηση. Το αυτοκίνητο μόλις είχε αρχίσει να προσπερνά την άμαξα ως μέσο μεταφοράς. Η έκθεση συνεχίζεται με μια Bugatti 57 SC Atlantic, ένα από τα ταχύτερα αυτοκίνητα στον κόσμο τη δεκαετία του 1930 και ένα από τα πιο όμορφα σχέδια μέχρι σήμερα. Κάποια μοντέλα από τη δεκαετία του 1950, όπως το VW Beetle, σηματοδοτούν την αρχή της εκλαΐκευσης του αυτοκινήτου.

Advertisement
Advertisement

Σε άλλη αίθουσα εκτίθενται αγωνιστικά και σπορ αυτοκίνητα δρόμου, ενώ έργα τέχνης των Andy Warhol και Frank Gursky συμπληρώνουν τη συνολική εικόνα της έκθεσης, ενώ στο χώρο ξεχωρίζουν και κάποια σχέδια του αρχιτέκτονα Frank Loyd Wright, ο οποίος όχι μόνο είχε μια συλλογή με περισσότερα από 80 αυτοκίνητα αλλά ήταν και ο εμπνευστής της ιδέας για τις σπειροειδείς ράμπες του Μουσείου Guggenheim στη Νέα Υόρκη. Ο αρχιτέκτονας Norman Foster, σχεδίασε τη συγκεκριμένη έκθεση στο ισπανικό Μουσείο Guggenheim. Κάποιοι από τους χώρους του μουσείου δείχνουν το μέλλον της κινητικότητας, με φοιτητές από 16 πανεπιστήμια σε όλο τον κόσμο να έχουν δώσει τα δικά τους σχέδια.

Η Volkswagen και η Iberdrola, είναι χορηγοί της έκθεσης αυτοκινήτου στην ισπανική πόλη. Η έκθεση «Motion: Autos, Art, Architecture», θα λειτουργεί έως τις 18 Σεπτεμβρίου. Το μουσείο είναι ανοιχτό από Τρίτη έως Κυριακή, από τις 11 το πρωί έως τις 19:00, με τα εισιτήρια να κοστίζουν 16 ευρώ και για φοιτητές (18 έως 26 ετών) και για την τρίτη ηλικία (65 ετών και άνω) 8 ευρώ, ενώ η είσοδος για άτομα έως 18 ετών είναι δωρεάν.

 

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Στο μουσείο η πιο παλιά Porsche (+video)
Η πανάκριβη Bugatti Centodieci στην αεροδυναμική σήραγγα (video)
Το Ford Tourneo Connect είναι πεντάστερο (+video)