Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Στο μουσείο η πιο παλιά Porsche (+video)

Ελλάδα 10:08
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Στο μουσείο η πιο παλιά Porsche (+video)

Mobility

Στο μουσείο η πιο παλιά Porsche (+video)

Mobility

Το παλαιότερο αυτοκίνητο που έχει επιζήσει μέχρι σήμερα, είναι πλέον ένα από τα εκθέματα του μουσείου της Porsche.

Advertisement
Advertisement

Είναι ένα ηλεκτρικό όχημα με τον κινητήρα τοποθετημένο στο κέντρο και έχει χρονολογία κατασκευής το 1898.

Το Egger-Lohner C.2 Phaeton (που σε πολλές αναφορές εντοπίζεται και ως Porsche P1) είναι το παλαιότερο σωζόμενο όχημα στο οποίο δούλεψε ο ίδιος ο Ferdinand Porsche. Το αυτοκίνητο αυτό έχει τοποθετηθεί στην είσοδο του μουσείου της εταιρείας. Η εγκατάσταση χρειάστηκε περισσότερο από ένα χρόνο σχεδιασμού και προετοιμασίας για να εκτελεστεί.

Advertisement
Advertisement

Η Porsche το αποκαλεί «ένα από τα πιο σημαντικά οχήματα στη συλλογή της εταιρείας» και το αυτοκίνητο είναι εφοδιασμένο από τον «Octagon», έναν ηλεκτροκινητήρα που εξέλιξε ο ίδιος ο Ferdinand Porsche, που είναι τοποθετημένος μπροστά από τον πίσω άξονα. Από πολλές απόψεις λοιπόν, το όχημα αυτό ήταν πολύ μπροστά από την εποχή του μια και σήμερα βλέπουμε λύσεις αντίστοιχες από πολλούς κατασκευαστές για τα ηλεκτρικά τους αυτοκίνητα.

Ο κινητήρας πήρε το όνομά του από το οκτάπλευρο σχήμα του και παρείχε στο όχημα ισχύ 3,0 ίππων. H δύναμη αυτή ήταν αρκετή για να φτάσει το αυτοκίνητο τα 35 χλμ./ώρα, τη στιγμή που οι μπαταρίες Tudor έδιναν αυτονομία περίπου 80 χιλιομέτρων. Η Porsche το θεωρεί ιδιαίτερα σημαντικό κομμάτι της ιστορίας της και ως εκ τούτου, το έχει εγκαταστήσει μπροστά από μια κατασκευή για να φαίνεται σαν να «ταξιδεύει από το παρελθόν στο παρόν».

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Mexico City E-Prix: Πρώτη νίκη για Wehrlein και Porsche
Ανανέωση και νέος κινητήρας για την Porsche 911
Η φτερούγα της νέας Porsche 911 GT3 RS θα γράψει ιστορία! (+video)

Advertisement

 

 

 

Advertisement