Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Επίσκεψη Μέρκελ: Μέτρα Τροχαίας και αλλαγές σε Μετρό-Προαστιακό

Ελλάδα 18:10
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επίσκεψη Μέρκελ: Μέτρα Τροχαίας και αλλαγές σε Μετρό-Προαστιακό

ΝΕΑ

Επίσκεψη Μέρκελ: Μέτρα Τροχαίας και αλλαγές σε Μετρό-Προαστιακό

ΝΕΑ

Αυστηρά μέτρα ασφαλείας έχει προγραμματίσει η Ελληνική Αστυνομία, ενόψει της επικείμενης επίσκεψης της Άνγκελα Μέρκελ, με 2.000 αστυνομικούς να βρίσκονται στο «πόδι». Για την Πέμπτη και την Παρασκευή, κατά τη διάρκεια των μετακινήσεων της Άνγκελα Μέρκελ θα κλείνουν δρόμοι μετά από σχολαστικό έλεγχο της κάθε διαδρομής ενώ σταδιακά θα πραγματοποιούνται έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Advertisement
Advertisement

Όσον αφορά στα μέτρα Τροχαίας, κατά το διήμερο (10 και 11-1-2019) της επίσημης επίσκεψης  της Καγκελαρίου της Γερμανίας στη χώρα μας, θα πραγματοποιηθούν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου της Αττικής.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιούνται σταδιακά και ανάλογα με τις παρουσιαζόμενες κυκλοφοριακές συνθήκες.

Κλείνουν σταθμοί του Μετρό

Advertisement
Advertisement

Κλειστοί θα μείνουν, σήμερα και αύριο, σταθμοί του Μετρό, κατόπιν εντολής της ΕΛΑΣ λόγω της άφιξης της καγκελαρίου Γερμανίας, Άνγκελας Μέρκελ.

Σήμερα στις 16:00 θα κλείσει ο σταθμός «Ευαγγελισμός» , ενώ στις 16:30 θα ακολουθήσουν οι σταθμοί «Κατεχάκη», «Μέγαρο Μουσικής» και «Σύνταγμα».

Την Παρασκευή ο σταθμός «Σύνταγμα» θα παραμείνει κλειστός από τις 08:30 έως τις 11:30.

Advertisement

Προαστιακός: Αλλαγές στα δρομολόγια σήμερα και την Παρασκευή

Αλλαγές στα δρομολόγια του Προαστιακού θα πραγματοποιηθούν σήμερα, Πέμπτη, και την Παρασκευή λόγω της επίσκεψης στην Αθήνα της Γερμανίδας καγκελαρίου, Άνγκελα Μέρκελ.

Advertisement

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. σε συνεννόηση με τον Διαχειριστή Υποδομής και κατόπιν εντολών της Ελληνικής Αστυνομίας, το πρόγραμμα των δρομολογίων του Προαστιακού Αθηνών, για σήμερα, Πέμπτη 10 Ιανουαρίου και την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου, τροποποιείται και διαμορφώνεται ως εξής:

Την Πέμπτη 17:15-17:45:

Η αμαξοστοιχία 1226 τερματίζει στο Κορωπί
Η αμαξοστοιχία 2251 εκκινεί από Κορωπί

Advertisement

Την Παρασκευή 15:45-16:15:

Οι αμαξοστοιχίες 1222, 2238 τερματίζουν στο Κορωπί
Οι αμαξοστοιχίες 2243, 1223 εκκινούν από Κορωπί

Η TΡΑΙΝΟΣΕ ενημερώνει ότι ενδέχεται να προκύψουν και άλλες, έκτακτες αλλαγές για τις οποίες θα ενημερώσει το επιβατικό κοινό το συντομότερο δυνατόν.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της επίσκεψης της Άνγκελα Μέρκελ στη χώρα μας:

Πέμπτη 10/1

Την Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019 η Γερμανίδα Καγκελάριος θα φτάσει στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» στις 17:30.

Στις 18:10 η Άνγκελα Μέρκελ θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό, κ. Αλέξη Τσίπρα, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Θα ακολουθήσουν δηλώσεις προς τα ΜΜΕ περίπου στις 19:40.

Παρασκευή 11/1

Την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2019 στις 09:45 η Γερμανίδα Καγκελάριος θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και στις 10:00 θα γίνει δεκτή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλο, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Στη συνέχεια, στις 14:00, θα συναντηθεί με τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, στην πρεσβευτική κατοικία της Γερμανίας στο Χαλάνδρι.

Η Μέρκελ θα αναχωρήσει από την Αθήνα στις 16:30.

Το πρωί της Παρασκευής η Γερμανίδα Καγκελάριος θα συναντηθεί με ανθρώπους του πνευματικού κόσμου. Θα συζητήσει επίσης για το μέλλον της Ευρώπης με μαθητές της Γερμανικής Σχολής Αθηνών και νωρίς το μεσημέρι θα συμφάγει με επιχειρηματίες.

Πηγή: Πρώτο Θέμα