Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Επίσημο: Το ηλεκτρικό Abarth 500e (+video)

Ελλάδα 22:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επίσημο: Το ηλεκτρικό Abarth 500e (+video)

ΝΕΑ

Επίσημο: Το ηλεκτρικό Abarth 500e (+video)

ΝΕΑ

Η Abarth παρουσίασε επίσημα το πρώτο της ηλεκτρικό μοντέλο το οποίο θα είναι διαθέσιμο στις αγορές της Ευρώπης μέσα στο επόμενο έτος.

Advertisement
Advertisement

Εξωτερικά το ηλεκτρικό Abarth 500 έχει μία δυναμική εμφάνιση χάρη στους επανασχεδιασμένους προφυλακτήρες με τον μπροστινό να διασκεδάζει τις racing εντυπώσεις με τις οπές που διαθέτει.

Ψηλότερα στην κλειστή μάσκα βρίσκεται με κεφαλαία η επωνυμία της μάρκας, ενώ το καπό σκεπάζει μερικώς τους προβολείς δημιουργώντας ένα «αγριεμένο» ηλεκτρικό πεντακοσαράκι. Το οποίο στο πίσω μέρος έχει έναν ψευδό-διαχύτη και παρόλο που οι απολήξεις απουσιάζουν οι Ιταλοί έχουν φροντίσει έτσι ώστε να υπάρχει τεχνητή αναπαραγωγή ήχου στο σπορ πρόγραμμα.

Advertisement
Advertisement

Συγκεκριμένα, κάθε φορά που ο οδηγός ενεργοποιεί το αυτοκίνητο, το σύστημα αναπαράγει έναν ήχο από ηλεκτρική κιθάρα, κάτι που ισχύει αντίστοιχα και με την ενεργοποίηση του υποχρεωτικού συστήματος AVAS (Acoustic Vehicle Alert System) μετά τα 20 χλμ./ώρα.

Όσο για το εσωτερικό βλέπουμε πως υπάρχει μία Abarth αύρα με τα γνωστά σπορ διακοσμητικά της μάρκας, τα «μπάκετ» καθίσματα και το σήμα του σκορπιού να βρίσκεται σε διάφορα σημεία τονίζοντας τη διαφορετικότητα αυτού του μοντέλου.

Advertisement

Αξιοσημείωτο είναι πως η αποκάλυψη του νέου Abarth 500e πραγματοποιείται με τη έκδοση λανσαρίσματος Scorpionissima. Η οποία περιορίζεται στις μόλις 1.949 μονάδες, αριθμός που αντιστοιχεί στη χρονολογία γέννησης της μάρκας, η Scorpionissima είναι διαθέσιμη σε αμαξώματα hatchback και cabrio.

Advertisement

Το σύστημα πρόωσης αποτελεί μια αναβαθμισμένη εκδοχή του ισχυρότερου 500 EV. Για την περίσταση ο ηλεκτροκινητήρας αποδίδει 155 ίππους. Όσο για τα 0-100 χλμ./ώρα ο κατασκευαστής δίνει ένα χρόνο στα 7,0 δευτερόλεπτα. Τα μετατρόχια έχουν αυξηθεί όπως και το μεταξόνιο. Ταχύτερες είναι και οι ρεπρίζ.

Μία μπαταρία 42 kWh διασφαλίζει μία αυτονομία για πάνω από 300 χιλιόμετρα. Υπάρχουν τα οδηγικά προφίλ Turismo, Scorpion Street και Scorpion Track. Στο πρώτο το σύστημα πρόωσης γίνεται πιο οικονομικό στη λειτουργία του με την ισχύ να μειώνεται στα 100 kW (από τα 113 kW) και τη ροπή στα 220 Nm (από τα 235 Nm).

Advertisement

Το νέο Abarth 500e εφοδιάζεται με σύστημα ταχυφόρτισης ισχύος 85 kW, το οποίο επιτρέπει σε κατάλληλο δίκτυο την ανάκτηση αυτονομίας περίπου 40χλμ. σε μόλις 5 λεπτά, ενώ η φόρτιση της μπαταρίας φτάνει το 80% σε μόλις 35 λεπτά.  Φυσικά, υπάρχουν βελτιώσεις και πιο σφιχτή ρύθμιση της ανάρτησης, τα φρένα έχουν ενισχυθεί και οτιδήποτε άλλο χρειάζεται ώστε το πρώτο ηλεκτρικό Abarth να ανταποκρίνεται στα σπορ γονίδια της ιταλικής μάρκας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
To ηλεκτρικό Αbarth θα ακούγεται πολύ!
Τι κάνει στην οροφή του αυτοκινήτου το ανάγλυφο σήμα της Abarth;
Αυτό είναι το νέο Abarth 500 EV! (+video)