Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Επίσημο: Το 2020 όλα τα smart θα είναι ηλεκτρικά

Ελλάδα 5:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επίσημο: Το 2020 όλα τα smart θα είναι ηλεκτρικά

ΝΕΑ

Επίσημο: Το 2020 όλα τα smart θα είναι ηλεκτρικά

ΝΕΑ

Το τέλος εποχής για τα smart με κινητήρες εσωτερικής καύσης πλησιάζει ταχύτερα από ό,τι ίσως θα περιμέναμε, σύμφωνα και με επίσημες πληροφορίες από την Daimler που κάνουν λόγο για πλήρη και μόνο ηλεκτρική γκάμα για τα μοντέλα της μέχρι και το 2020. ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΗ ΞΥΔΗ

Advertisement
Advertisement

Η ανακοίνωση έρχεται δια στόματος Dieter Zetsche, του προέδρου της Daimler και επικεφαλής της Mercedes-Benz και πραγματοποιήθηκε κατά το ετήσιο συνέδριο των μετόχων της εταιρίας.

Το ενδιαφέρον κομμάτι είναι πως σύμφωνα με τον Zetsche, η συγκεκριμένη απόφαση της εταιρίας αφορά, τουλάχιστον προς το παρόν, τα smart που προορίζονται για τις ευρωπαϊκές αγορές. Οπότε και μέχρι νεωτέρας, smart με κινητήρες εσωτερικής καύσης θα εξακολουθούν να πωλούνται σε άλλες αγορές άνα τον κόσμο, αν και στην Β. Αμερική ακολουθείται ήδη αυτή η πολιτική από τις αρχές του έτους.

Να θυμίσουμε πως τα ανανεωμένα ηλεκτρικά ForTwo και ForFour Electric Drive χρησιμοποιούν κινητήρα απόδοσης 81 ίππων με τη δύναμη να φτάνει στους πίσω τροχούς και έχουν αυτονομία που ξεπερνά κατά πολύ τις ημερήσιες ανάγκες ενός οδηγού που κινείται στο αστικό περιβάλλον αφού αυτή μπορεί να αγγίζει τα 160 χιλιόμετρα. Για την φόρτιση των μπαταριών τους χρειάζονται 6,5 ώρες από μία απλή οικιακή πρίζα, ή 2,5 ώρες με ταχυφορτιστή, ενώ η μπαταρία μπορεί να φορτιστεί στο 80% της χωρητικότητας της σε μόλις 45 λεπτά.

Advertisement
Advertisement

smart EQ fortwo / forfour edition nightsky

Ο Zetsche, στο ετήσιο συνέδριο, δεν παρέλειψε να προσθέσει πως η Daimler θα προσφέρει τουλάχιστον ένα πλήρως ηλεκτρικό μοντέλο σε κάθε κατηγορία μέχρι και το 2022.