Επίσημο: Το νέο Lada Niva θα κατακτήσει όλη την Ευρώπη | NewsAuto.gr
ΝΕΑ

Επίσημο: Το νέο Lada Niva θα κατακτήσει όλη την Ευρώπη

Η νέα γενιά του Lada Niva είναι προ των πυλών και πλέον, σύμφωνα με δηλώσεις του Προέδρου της εταιρείας, το νέο μοντέλο θα πωληθεί όχι μόνο στην αγορά της Ρωσίας και των όμορων χωρών, αλλά θα διατεθεί και σε πολλές αγορές της υπόλοιπης Ευρώπης.

ΣΠΥΡΟΣ ΧΩΤΟΣ (s[email protected])

Το νέο Niva παρουσιάστηκε ήδη σε πρωτότυπη μορφή στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Μόσχας, έχοντας ένα πολύ δυναμικό αμάξωμα που ταιριάζει απόλυτα στον εκτός δρόμου χαρακτήρα του.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες από την εταιρεία, οι πωλήσεις του νέου Niva θα ξεκινήσουν μέσα στην επόμενη τριετία φέρνοντας ένα μοντέλο που θα διατηρήσει όλα τα σκληροτράχηλα χαρακτηριστικά του προκατόχου του, όμως θα είναι σαφώς πιο συμβατό με τα σύγχρονα στάνταρ τεχνολογίας, άνεσης και ασφάλειας.

Lada 4X4 Vision (3)

Με βάση λοιπόν αυτό το δεδομένο, σύμφωνα με δηλώσεις του ίδιου του Προέδρου της Lada, του κ. Yves Karkatzanis, το νέο Niva θα είναι ένα από τα μοντέλα της εταιρείας που θα διατεθούν και στις αγορές της Δυτικής Ευρώπης, όπως για παράδειγμα στη Γερμανία και την Αυστρία.

Και αυτό θα συμβεί παρότι η εταιρεία δεν έχει σχέδια για πλήρη επαναφορά της στην Ευρώπη, λόγω κυρίως των συνεχώς πιο αυστηρών νορμών για τους ρύπους, αλλά και του εσωτερικού ανταγωνισμού με την Dacia (ανήκουν και οι δύο στο Group Renault).

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι το νέο Niva θα διατεθεί μόνο στις αγορές της Ρωσίας, της Ασίας κ.λπ., αφού όπως δήλωσε και ο κ. Karakatzanis το νέο Niva θα πάει στην υπόλοιπη Ευρώπη, μαζί με μοντέλα όπως το Lada Vesta SW και το Vesta SW Cross, που πληρούν τα στάνταρ Euro6.

Lada 4X4 Vision (2)

Log In or Create an account