ΝΕΑ

Το νέο Lada Niva θα είναι το πιο οικονομικό SUV

Ελλάδα 23:47
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το νέο Lada Niva θα είναι το πιο οικονομικό SUV

ΝΕΑ

Το νέο Lada Niva θα είναι το πιο οικονομικό SUV

ΝΕΑ

Η νέα γενιά του Lada Niva είναι προ των πυλών και πλέον, σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις του Προέδρου της εταιρείας, το νέο μοντέλο θα πωληθεί όχι μόνο στην αγορά της Ρωσίας και των όμορων χωρών, αλλά θα διατεθεί και σε πολλές αγορές της υπόλοιπης Ευρώπης. Το νέο Niva παρουσιάστηκε ήδη σε πρωτότυπη μορφή στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Μόσχας, έχοντας ένα πολύ δυναμικό αμάξωμα που ταιριάζει απόλυτα στον εκτός δρόμου χαρακτήρα του.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με τις πληροφορίες από την εταιρεία, οι πωλήσεις του νέου Niva θα ξεκινήσουν μέσα στην επόμενη τριετία φέρνοντας ένα μοντέλο που θα διατηρήσει όλα τα σκληροτράχηλα χαρακτηριστικά του προκατόχου του, όμως θα είναι σαφώς πιο συμβατό με τα σύγχρονα στάνταρ τεχνολογίας, άνεσης και ασφάλειας. Παράλληλα θέλει η Lada να παρουσιάσει και το πιο οικονομικό αυτοκίνητο της αγοράς. Ακόμα και πιο οικονομικό από το Duster της αδελφής Dacia!

Με βάση λοιπόν αυτό το δεδομένο, σύμφωνα με δηλώσεις του ίδιου του Προέδρου της Lada, του κ. Yves Karkatzanis, το νέο Niva θα είναι ένα από τα μοντέλα της εταιρείας που θα διατεθούν και στις αγορές της Δυτικής Ευρώπης, όπως για παράδειγμα στη Γερμανία και την Αυστρία.

Advertisement
Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ MAZDA ΚΑΙ LADA ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Και αυτό θα συμβεί παρότι η εταιρεία δεν έχει σχέδια για πλήρη επαναφορά της στην Ευρώπη, λόγω κυρίως των συνεχώς πιο αυστηρών νορμών για τους ρύπους, αλλά και του εσωτερικού ανταγωνισμού με την Dacia (ανήκουν και οι δύο στο Group Renault).

Advertisement

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι το νέο Niva θα διατεθεί μόνο στις αγορές της Ρωσίας, της Ασίας κ.λπ., αφού όπως δήλωσε και ο κ. Karakatzanis το νέο Niva θα πάει στην υπόλοιπη Ευρώπη, μαζί με μοντέλα όπως το Lada Vesta SW και το Vesta SW Cross, που πληρούν τα στάνταρ Euro6.

 

Advertisement