Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Επίσημο: Η Lamborghini Revuelto σε όλο της το μεγαλείο! (+video)

Ελλάδα 14:10
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επίσημο: Η Lamborghini Revuelto σε όλο της το μεγαλείο! (+video)

ΝΕΑ

Επίσημο: Η Lamborghini Revuelto σε όλο της το μεγαλείο! (+video)

ΝΕΑ

Η Revuelto είναι ένα από τα supercar της δεκαετίας και η πρώτη Lamborghini που μπαίνει… αλλά και μας βάζει στην πρίζα! Με 1.015 άλογα, τιμή που ξεπερνά το μισό εκατομμύριο ευρώ και με την παραγωγή των δύο πρώτων ετών να έχει ήδη προπωληθεί.

Advertisement
Advertisement

Μετά την πρωινή διαρροή οι Ιταλοί παρουσίασαν και επίσημα το πρώτο τους plug-in υβριδικό και το supercar που θα αντικαταστήσει την Aventador. Με V12 κινητήρα και τρία ηλεκτρικά μοτέρ.

Είχαμε πολλές δεκαετίες να ακούσουμε για μία Lamborghini που δεν έχει το όνομα ενός ταύρου. Και αυτό επειδή η ονομασία της Revuelto βασίζεται στην λέξη Revolution (που σημαίνει επανάσταση) σε μία προσπάθεια να δοθεί έμφαση στο πέρασμα της μάρκας προς τον εξηλεκτρισμό.

Μέχρι τώρα την Revuelto την γνωρίζαμε με την κωδική ονομασία LB744 και όπως μπορούμε να δούμε από τις επίσημες φωτογραφίες πρόκειται για μία ακόμη θεσπέσια Lamborghini. Η οποία διατηρεί το κλασικό σχήμα σφήνας και τις ανοιγόμενες προς τα πάνω πόρτες.

Advertisement
Advertisement

Ωστόσο, υιοθετεί κάποια πιο προχωρημένα στοιχεία όπως τους ιδιαίτερους LED προβολείς, τα πίσω φώτα που έχουν ένα αντίστοιχο φωτεινό αποτύπωμα και τις πιο πολλές ακμές του αμαξώματος που μας παραπέμπουν τόσο στην Sián FKP 37 όσο και στην Countach LPI 800-4.

Από το πλάι ξεχωρίζουν οι μεγάλες εισαγωγές αέρα, ενώ όλα τα λεφτά είναι η πανοραμική όψη που μπορούμε να διακρίνουμε τον V12 που είναι ακάλυπτος.

Advertisement

Οι εσοχές και τα ανοίγματα μας παραπέμπουν σε ένα αεροδυναμικό κομψοτέχνημα, ενώ το πίσω μέρος καταλήγει σε μία εμφατική εικόνα που διαμορφώνουν οι κεντρικά τοποθετημένες απολήξεις και ο τεράστιος διαχύτης.

Advertisement

Στο εσωτερικό ο οδηγός έχει μπροστά έναν πίνακα οργάνων με διαγώνιο στις 12,3 ίντσες. Το τιμόνι έχει και αυτό πολλούς διακόπτες και ξεχωρίζουν αυτή για το σπορ πρόγραμμα από αριστερά και το πρόγραμμα EV από δεξιά.

Συνολικά υπάρχουν επτά προγράμματα οδήγησης (τα Recharge, Hybrid, Performance, City, Strada, Sport και Corsa) που δίνουν 13 διαφορετικούς συνδυασμούς.

Advertisement

Στην κεντρική κονσόλα υπάρχει μία στενόμακρη οθόνη αφής 8,4 ιντσών από όπου ο οδηγός μπορεί να επιλέξει διάφορες λειτουργίες του συστήματος πολυμέσων κ.α., ενώ μπροστά του ο συνοδηγός έχει μία μικρότερη.

Ο διάκοσμος είναι πνιγμένος στο αλκαντάρα με τις πορτοκαλί πινελιές να σπάνε την μουντάδα.

Oι Ιταλοί θεωρούν το νέο τους μοντέλο ως το πρώτο «High Performance Electrified Vehicle», δηλαδή ως το πρώτο εξηλεκτρισμένο με την πρεμιέρα του να αποτελεί μέρος του εορτασμού των 60 ετών από την ίδρυση της εταιρίας.

Συγκεκριμένα, το plug-in υβριδικό σύστημα της Revuelto συνδυάζει έναν V12 των 6,5 λίτρων με ένα νέο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη με 8 σχέσεις (τοποθετημένο πίσω εγκάρσια, μόνο η Miura και η Essenza SCV12 έχουν κάτι ανάλογο), μία μικρή μπαταρία ιόντων λιθίου 3,8 kWh και τρεις ηλεκτροκινητήρες.

Όλα αυτά μαζί θα προσφέρουν συνολική ισχύ 1.015 ίππων που θα περνούν στους τέσσερις τροχούς. Ο V12 αποδίδει 825 ίππους και 725 Nm και είναι ο ισχυρότερος που έχει βγει από τις εγκαταστάσεις της μάρκας στην Sant’ Agata.

Κινεί τους πίσω τροχούς και ο ένας ηλεκτροκινητήρας είναι ενσωματωμένος στο κιβώτιο υγρού συμπλέκτη που ζυγίζει 193 κιλά. Το συνολικό απόβαρο της Revuelto είναι 1.722 κιλά σε σχέση με τα 1.550 της Aventador Ultimae.

Οι άλλοι δύο ηλεκτροκινητήρες κινούν τους μπροστινούς τροχούς και διασφαλίζουν μια καλωδιακή τετρακίνηση (αξιοσημείωτο είναι πως διατηρείται ακόμη και στο EV Mode) με χαρακτηριστικά torque vectoring.

Κάθε ηλεκτροκινητήρας αποδίδει 150 ίππους και 350 Nm, αλλά ο πίσω έχει ροπή 150 Nm. H μπαταρία φορτίζει μέσα σε 30 λεπτά της ώρας σε φορτιστή 7 kW. Και κάπως έτσι διαμορφώνεται για πρώτη φορά μία τετραψήφια ιπποδύναμη για μία εργοστασιακή Lamborghini.

Σχετικά με τις επιδόσεις τα νούμερα κόβουν την ανάσα: 0-100 χλμ./ώρα σε 2,5 δευτερόλεπτα, 0-200 χλμ./ώρα σε 7,0 δλ. και τελική που ξεπερνά τα 350 χλμ./ώρα.

Tο μονοκόκ πλαίσιο του κορυφαίου της supercar που είναι 10% ελαφρύτερο και 25% πιο στιβαρό από εκείνο της Aventador. Συγκεκριμένα, η στρεπτική ακαμψία έχει βελτιωθεί φτάνοντας τα 40.000 Nm/°.

Δομικά οι ειδικοί στις εγκαταστάσεις της εταιρίας στην Sant’ Agata χρησιμοποιούν την τεχνολογία Forged Composites με εκτενή χρήση πολυμερισμένων ανθρακονημάτων (CFRP ή Carbon Fiber Reinforced Plastic) που είχε εμφανισθεί για πρώτη φορά στη μάρκα το 2008.

Ουσιαστικά, συνδυάζονται υποπλαίσια και στοιχεία από υψηλής αντοχής κράματα αλουμινίου για τα άκρα του αυτοκινήτου, καθώς και για τα σημεία έδρασης του V12. Τα δομικά στοιχεία ενσωματώνονται στο μονοκόκ κλωβό που έχει μικρότερο βάρος ώστε να αντισταθμιστεί αυτό της μπαταρίας και του υβριδικού συστήματος.

Dream on!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
To κάρμπον πλαίσιο της Lamborghini LB744 (+video)
Επίσημο: Νέα Lamborghini με 1.015 ίππους και 3 ηλεκτρικά μοτέρ (+video)
Πόσο πουλήθηκε η Lamborghini Countach του Rod Stewart;