Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Επίσημο: H Μercedes ανανέωσε την EQS

Ελλάδα 2:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επίσημο: H Μercedes ανανέωσε την EQS

ΝΕΑ

Επίσημο: H Μercedes ανανέωσε την EQS

ΝΕΑ

Η ηλεκτρική ναυαρχίδα διαθέτει πλέον και κάποια παραδοσιακά στοιχεία στην εμφάνισή της.

Advertisement
Advertisement

Η Mercedes λοιπόν προχώρησε στην ανανέωση της EQS πριν καν συμπληρωθούν τρία χρόνια από την επίσημη πρεμιέρα της.

Όπως γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις οι βασικές γραμμές του αμαξώματος δεν έχουν αλλάξει, αλλά αυτό που έχει αλλάζει είναι το εμπρός μέρος και η μάσκα που πλέον είναι πιο εμφατική και περιλαμβάνει και χρωμιωμένες γρίλιες για κάποιες εκδόσεις.

Αν σε αυτό προστεθεί και το αστέρι που υπάρχει πλέον στο καπό είναι προφανές πως η γερμανική εταιρεία υιοθέτησε κάποια από τα παραδοσιακά αισθητικά στοιχεία της στην EQS. Προκειμένου να τη φέρει πιο κοντά στο στυλ των «κλασικών» μοντέλων της και τελικά και στις προτιμήσεις του κοινού της.

Advertisement
Advertisement

Στο εσωτερικό το σύμπλεγμα των τριών οθονών που το ξέρουμε ως Hyperscreen είναι πλέον στάνταρ, ενώ έχουν αυξηθεί και άλλο οι δυνατότητες εξατομίκευσης.

Ακόμα μεγαλύτερη έμφαση έχει δοθεί και στην άνεση όσων κάθονται πίσω, με στάνταρ ανάκλιση έως και 36 μοιρών για τα πίσω καθίσματα, που στο εξτρά πακέτο Rear Comfort Plus γίνονται 38. Στο ίδιο πακέτο υπάρχει και θέρμανση για τον αυχένα και τους ώμους, καθώς και τη δυνατότητα αναδίπλωσης του καθίσματος του συνοδηγού προς τα εμπρός.

Στο ηλεκτρικό σύστημα πρόωσης η σημαντική αλλαγή είναι η αύξηση της ενεργειακής χωρητικότητας της μπαταρίας από τις 108,4 στις 118 kWh, που μεταφράζεται σε μια αντίστοιχη αύξηση της αυτονομίας έως και κατά 82 χιλιόμετρα.

Advertisement

Αυτό σημαίνει πως η ανανεωμένη EQS 450 4MATIC θα μπορεί πλέον με μια φόρτιση να καλύψει από 717 έως και 700 χιλιόμετρα.

Η λήψη παραγγελιών για την ανανεωμένη Mercedes EQS, που έχει και διευρυμένες δυνατότητες για το σύστημα ημι-αυτόνομης οδήγησής της, αναμένεται να ξεκινήσει στις 25 Απριλίου.

Advertisement