Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Επίσημο: Έρχεται η νέα Ferrari V6 Hybrid (+video)

Ελλάδα 10:50
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επίσημο: Έρχεται η νέα Ferrari V6 Hybrid (+video)

ΝΕΑ

Επίσημο: Έρχεται η νέα Ferrari V6 Hybrid (+video)

ΝΕΑ

Η ιταλική εταιρεία ανακοίνωσε επίσημα πως στις 24 Ιουνίου θα πραγματοποιήσει τα επίσημα αποκαλυπτήρια του ολοκαίνουργιου υβριδικού V6 μοντέλου της, το οποίο θα αντικαταστήσει την εικονιζόμενη F8 Tributo. Θα αποτελέσει τον αντίπαλο τόσο της McLaren Artura, όσο και της Maserati MC20.

Advertisement
Advertisement

Για ένα από τα σημαντικότερα ορόσημα στην ιστορία τους προετοιμάζονται οι Ιταλοί επαναφέροντας μετά από πολλές δεκαετίες τον V6 στην γκάμα τους. Προς το παρόν το V6 Hybrid μοντέλο δεν έχει παρουσιαστεί, αλλά στο επίσημο βίντεο που έδωσε η ιταλική μάρκα στη δημοσιότητα βλέπουμε έναν επαγγελματία οδηγό να μας λέει να μας λέει πόσο συναρπαστική είναι η οδήγηση με τη νέα Ferrari.

Όχι, ο οδηγός αυτός δεν είναι ο Leclerc ή ο Sainz, μήτε κάποιος από κάποιο πρωτάθλημα τουρισμού. Πρόκειται για τον David Tonizza, έναν «επαγγελματία» οδηγός ψηφιακών αγώνων FDA Esports, ο οποίος κατέκτησε 2019 F1 Pro Series World Champion. Βλέπετε ο άνεμος της αλλαγής και της ψηφιοποίησης αλλάζει τα δεδομένα ακόμη και για μια εταιρία όπως η Ferrari, στης οποίας το τιμόνι από τον Σεπτέμβριο θα βρίσκεται ένας άνθρωπος που επίσης προέρχεται από τον χώρο των ηλεκτρονικών.

Advertisement
Advertisement

Τώρα, σχετικά με τη νέα υβριδική Ferrari είναι αυτή που θα αντικαταστήσει την F8 Tributo για να αποτελέσει (μετά τη SF90 Stradale) το δεύτερο plug-in υβριδικό supercar ευρείας παραγωγής από το Μαρανέλο. To σύστημα πρόωσής θα αποτελείται από έναν V6 twin-turbo 3.000 κ.εκ. με ισχύ περίπου στα 600 άλογα.

Σε συνδυασμό με ένα ηλεκτρικό μοτέρ 100+ ίππων η συνολική απόδοση θα ξεπερνά τα 700 άλογα και θα είναι ισάξια του τετράλιτρου V8 της F8 Tributo. Στην περίπτωση που η νέα Ferrari V6 θα είναι plug-in υβριδική, τότε θα υπάρχει και μια μικρή μπαταρία για να προσφέρει ηλεκτροκίνηση για πάνω από 30 χιλιόμετρα.

Advertisement

Υπενθυμίζεται πως την τελευταία φορά που είχαμε δει V6 κινητήρα από την Ferrari ήταν την δεκαετία του 1960 με την Dino. Στις αρχές εκείνης της δεκαετίας ακόμη και ο ίδιος ο Enzo Ferrari δεν ήθελε να ακούει για κάτι μικρότερο από έναν 12κύλινδρο κινητήρα τοποθετημένο μπροστά.

Ωστόσο, το 1963 εμφανίστηκε η Porsche 911 που γνώρισε τεράστια ζήτηση και η Ferrari για να ανταποκριθεί προχώρησε στην κεντρομήχανη εξακύλινδρη Dino. Έκτοτε κανένα αυτοκίνητο της μάρκας δεν κινείτο από έναν V6 και πολύ μεγάλο ενδιαφέρον αφορά και στο πως θα ονομάζεται ο πνευματικός της διάδοχος (που μέχρι τώρα είναι γνωστός με την κωδική ονομασία F171). Κάτι που θα γνωρίζουμε σε μερικές μέρες…

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Γκουρού της τεχνολογίας ο νέος CEO της Ferrari
Έρχεται η εξηλεκτρισμένη αναβίωση της Ferrari Dino
Car Legends