Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

ΣΟΚ: Ελλάδα όπως Λιθουανία, Εσθονία, Ρουμανία…

Ελλάδα 0:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΟΚ: Ελλάδα όπως Λιθουανία, Εσθονία, Ρουμανία…

ΝΕΑ

ΣΟΚ: Ελλάδα όπως Λιθουανία, Εσθονία, Ρουμανία…

ΝΕΑ

Σε απελπιστική κατάσταση βρίσκεται η χώρα μας σε ότι αφορά το γηρασμένο στόλο των κυκλοφορούντων αυτοκινήτων. Ατμόσφαιρα και ασφάλεια στο ναδίρ…

Advertisement
Advertisement

Έρευνα που διεξήχθη από την Ένωση Ευρωπαίων Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA) και αφορά το έτος 2018 αναφέρει πολλά σημαντικά στοιχεία, τα οποία δείχνουν μία σημαντική διαφορά στην ηλικία των τετράτροχων οχημάτων ανάμεσα σε χώρες της Δυτικής και Ανατολικής Ευρώπης.

Πιο συγκεκριμένα οι χώρες που διαθέτουν τον μικρότερο μέσο όρο ηλικίας για τα επιβατικά αυτοκίνητα είναι η Αυστρία, το Λουξεμβούργο και η Μ. Βρετανία, ενώ στον αντίποδα με τα πιο γερασμένα οχήματα βρίσκονται οι Λιθουανία, Εσθονία και Ρουμανία.

Advertisement
Advertisement

Πρωταθλητής για την παραπάνω έρευνα είναι το Λουξεμβούργο με μέσο όρο μόλις τα 6,4 έτη, ενώ ακολουθεί η Μ.Βρετανία με 8,0 έτη και η Αυστρία με 8,2 έτη. Κοιτώντας και συγκρίνοντας άλλες χώρες, κυρίως αυτές που βρίσκονται στην Ανατολική Ευρώπη, παρατηρούμε ότι οι διαφορές είναι τεράστιες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Οι Αθηναίοι και οι Θεσσαλονικείς πιο ευάλωτοι στον κορωνοϊό…

Χαρακτηριστικό παράδειγμα τα κράτη της Βαλτικής, όπως η Λιθουανία και η Εσθονία, με τις δύο χώρες να έχουν το πιο γερασμένο στόλο ανάμεσα στις χώρες της Ε.Ε., με 16,9 και 16,7 έτη αντίστοιχα. Ακολουθεί η Ρουμανία με 16,3 έτη, ενώ τέταρτη βρίσκεται η Ελλάδα με 15,7 έτη, ένα γεγονός που προβληματίζει την κυβέρνηση, η οποία έχει θέσει ένα φιλόδοξο αλλά εφικτό στόχο, το 2030 η αναλογία 1/3 των νέων μοντέλων να είναι ηλεκτρικά.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

H Nissan ετοιμάζει το επόμενο Qashqai

Advertisement

Γιατί δεν πρέπει να οδηγούμε με ανοιχτά παράθυρα

H Tesla ήρθε στην Ελλάδα και τα δίνει όλα με πολλές δόσεις – Δείτε αναλυτικά