Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Επετειακή Jaguar F-Type σε έκδοση Rally

Ελλάδα 4:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επετειακή Jaguar F-Type σε έκδοση Rally

ΝΕΑ

Επετειακή Jaguar F-Type σε έκδοση Rally

ΝΕΑ

Δύο μοναδικές αγωνιστικές F-Type προδιαγραφών rally παρουσίασε η Jaguar στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 70 χρόνια της βρετανικής εταιρίας στην δημιουργία σπορ αυτοκινήτων. Επέλεξε μάλιστα την cabrio έκδοση της F-Type δίνοντας έτσι έναν αέρα από άλλες εποχές. ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΗ ΞΥΔΗ

Advertisement
Advertisement

Οι μοναδικές rally εκδόσεις της F-Type αποτίουν παράλληλα φόρο τιμής και στην Jaguar XK 120 του 1948 του πρώτου σπορ αυτοκινήτου των Βρετανών που θεωρούνταν το ταχύτερο της εποχής του. Στα χέρια μάλιστα του Ian Appleyard, η XK 120, στις αρχές τις 10ετίας του 1950 συμμετείχε σε τρία ράλυ στις Αλπείς χωρίς να συλλέξει ούτε έναν βαθμό ποινής ενώ την ίδια εποχή κέρδισε το ολλανδικό ράλυ αλλά και το βρετανικό RAC.

Η rally F-Type κινείται από τον δίλιτρο υπετροφοδοτούμενο κινητήρα της Jaguar ο οποίος αποδίδει 300 ίππους. Οι μετατροπές που πραγματοποιήθηκαν έγιναν υπό την επίβλεψη του τμήματος Design and Engineering της εταιρίας και τα δύο αυτοκίνητα που ανακατασκευάστηκαν πληρούν τις προδιαγραφές της FIA.

jaguar-f-type-rally-car-2018-1

Advertisement
Advertisement

Για να το πετύχουν αυτό οι μηχανικοί της εταιρίας άλλαξαν τα φρένα και την ανάρτηση της F-Type, τοποθέτησαν roll cage, αγωνιστικά καθίσματα με ζώνες έξι σημείων, έξτρα προβολείς στο καπό και φυσικά σύστημα πυρόσβεσης. Παράλληλα αφαίρεσαν φυσικά και οτιδήποτε προσθέτει βάρος στο αυτοκίνητο και δεν χρειάζεται για αγωνιστική χρήση, ενώ οι τροχοί και τα ελαστικά είναι επίσης νέα και αντίστοιχα με εκείνα που χρησιμοποιούνται σε rally, με την πρόσφυση του τροχών και ακόμη περισσότερο του πίσω άξονα κίνησης να ενισχύεται από την παρουσία μπλοκέ διαφορικού.

jaguar-f-type-rally-car-2018-2

Οι ανοιχτές αγωνιστικές F-Type δοκιμάστηκαν στη Νότια Ουαλία και μετά τις δοκιμές θα δείξουν τη δυναμική τους σε μια σειρά από event που θα πραγματοποιήσει η Jaguar τους επόμενους μήνες.

Advertisement

Δείτε πώς έφτασε η Jaguar στην δημιουργία της rally έκδοσης της F-Type στο ακόλουθο υπέροχο βίντεο που ετοίμασαν οι Βρετανοί.