Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έπεσε και η Volkswagen…

Ελλάδα 9:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έπεσε και η Volkswagen…

ΝΕΑ

Έπεσε και η Volkswagen…

ΝΕΑ

Κάποτε οι εταιρείες διαμόρφωναν τις αγορές. Πλέον, οι αγορές διαμορφώνουν τις εταιρείες. Και αυτό ισχύ σε όλους τους κλάδους…

Advertisement
Advertisement

Το εκρηκτικό SUV θα λανσαριστεί αρχικά στην κινεζική αγορά το 2026, με στόχο να επαναφέρει το γερμανικό γκρουπ στην κορυφή.

Ετσι ο όμιλος της Volkswagen, ενώ έθετε ως αδιαπραγμάτευτο χαρτί την συνεργασία του με τις νεότευκτες Κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες για συμπαραγωγή αυτοκινήτων εκτός Κίνας, πλέον βάζει νερό στο… κρασί της.Ε

Ετσι Volkswagen και XPeng Motors έχουν συνάψει μια «Στρατηγική Συμφωνία» και το πρώτο προϊόν της συνεργασίας τους, θα είναι ένα μεσαίου μεγέθους SUV που πρόκειται να κυκλοφορήσει στους δρόμους (αρχικά της Κίνας).

Advertisement
Advertisement

 Το αμιγώς ηλεκτρικό όχημα θα φέρει το σήμα VW, αλλά θα «μοιράζεται τεχνολογία και από τις δύο αυτοκινητοβιομηχανίες, με δεδομένη την υπεροχή -τη δεδομένη χρονική στιγμή- των Κινέζων στην ηλεκτροκίνηση.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η συνεργασία των δύο εταιρειών βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας. Το περασμένο καλοκαίρι, όταν η VW αγόρασε το 4,99% των μετοχών της XPeng για περίπου 700 εκατομμύρια δολάρια. Τώρα, ανακοίνωσαν επίσημα ότι θα κυκλοφορήσουν ένα ζευγάρι μεσαίου μεγέθους EV μέχρι το 2026, το πρώτο από τα οποία είναι ένα SUV.

Είναι ξεκάθαρο ότι με αυτή την κίνηση, το γερμανικό γκρουπ θα προσπαθήσει να ανακτήσει μέρος των κεκτημένων στην κινεζική αγορά. Για πολλά χρόνια και μέχρι την εκθρόνισή της από τη BYD, το 2022, η Volkswagen ήταν η κορυφαία αυτοκινητοβιομηχανία σε πωλήσεις, στην πολυπληθέστερη χώρα του πλανήτη.

Advertisement

Μολονότι δεν έχουν διαρρεύσει ουσιαστικές πληροφορίες για το επερχόμενο SUV, οι πρώτες αναφορές θέλουν το XPeng G9, να αποτελεί τη βασική πηγή έμπνευσης.

Εάν ισχύσει κάτι τέτοιο, θα πρέπει να περιμένουμε ένα SUV επιδόσεων. To G9 χάρη στους δύο ισχυρούς ηλεκτροκινητήρες του, αποδίδει 543 ίππους και 717 Nm ροπής, ενώ μπορεί να επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε 3,9 δευτερόλεπτα.

Advertisement

Η αυτονομία ανέρχεται στα 702 χιλιόμετρα και σύμφωνα με την XPeng, είναι το αυτοκίνητο με την ταχύτερη δυνατότητα φόρτισης στον κόσμο.