Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Επαναλειτουργεί άμεσα η σιδηροδρομική γραμμή Αθήνα-Θεσσαλονίκη

Ελλάδα 11:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επαναλειτουργεί άμεσα η σιδηροδρομική γραμμή Αθήνα-Θεσσαλονίκη

ΝΕΑ

Επαναλειτουργεί άμεσα η σιδηροδρομική γραμμή Αθήνα-Θεσσαλονίκη

ΝΕΑ

Την Κυριακή (10/12) αναμένεται να ξεκινήσουν και πάλι τα εμπορικά δρομολόγια της γραμμής.

Advertisement
Advertisement

Σε μερική επαναλειτουργία τίθεται από την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου η σιδηροδρομική γραμμή Αθήνα-Θεσσαλονίκη. 

Τρεις μήνες μετά την πλήρη καταστροφή 50 χιλιομέτρων στο τμήμα Δομοκός-Λάρισα και τις εργασίες της ταχύτερης δυνατής αποκατάστασης, από την Κυριακή (10/12) ξεκινούν αρχικά τα εμπορευματικά δρομολόγια της γραμμής.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΣΕ, Παναγιώτης Τερεζάκης έχει μεταβεί στο εργοτάξιο, για το τελευταίο τεστ, προκειμένου να δοθεί και το τελικό «πράσινο φως».

Advertisement
Advertisement

Στις 16 Δεκεμβρίου αναμένεται να ξεκινήσουν και τα επιβατικά δρομολόγια στη σιδηροδρομική γραμμή Αθήνα-Θεσσαλονίκη και θα υπάρξουν από την Hellenic Train και ανακοινώσεις για τη συχνότητα των δρομολογίων. Σύμφωνα με πληροφορίες, σε πρώτη φάση θα πραγματοποιούνται τέσσερα δρομολόγια και από τις δύο κατευθύνσεις, ένα πρωινό και ένα απογευματινό.

Τα δρομολόγια Αθήνας-Θεσσαλονίκης, μέχρι να αποκατασταθούν πλήρως οι γραμμές στο τμήμα Δομοκός-Λάρισα θα έχουν περιορισμό ταχύτητας μέχρι τα 80χλμ./ώρα. Με την πλήρη ολοκλήρωση των έργων θα υπάρχει δυνατότητα για λειτουργική ταχύτητα μέχρι και 160χλμ/ώρα.

Στις αρχές του έτους εκτιμάται ότι θα προκηρυχθεί ο διαγωνισμός για τα οριστικά έργα αποκατάστασης για την σιδηροδρομική διπλή γραμμή Δομοκός-Λάρισα. Το κόστος των έργων υπολογίζεται σε 130 εκατ. ευρώ. Τα έργα έχουν εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το Εθνικό Μητρώο Γεφυρών γίνεται ψηφιακό
Χ. Σταϊκούρας: «Αναβαθμίζουμε την ασφάλεια υποδομών και μεταφορών»
Γ. Ξιφαράς: «Αποτελεσματικές λύσεις για την παλαιότητα του στόλου»