Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πως θα «τρέξουν» τα έργα αποκατάστασης στο σιδηροδρομικό δίκτυο;

Ελλάδα 4:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πως θα «τρέξουν» τα έργα αποκατάστασης στο σιδηροδρομικό δίκτυο;

ΝΕΑ

Πως θα «τρέξουν» τα έργα αποκατάστασης στο σιδηροδρομικό δίκτυο;

ΝΕΑ

Το χρονοδιάγραμμα και ο διπλός διαγωνισμός, μετά τις ζημιές που προκάλεσε η κακοκαιρία Daniel.

Advertisement
Advertisement

Στις αρχές του έτους εκτιμάται ότι θα προκηρυχθεί ο διαγωνισμός για τα οριστικά έργα αποκατάστασης της σιδηροδρομικής διπλής γραμμής Δομοκός-Λάρισα. Ενώ στην πορεία, θα συμπεριληφθούν και τα έργα στις γραμμές Καλαμπάκα-Παλαιοφάρσαλος  και Λάρισα-Βόλος.

Στο σύνολό της η εργολαβία της οριστικής αποκατάστασης φτάνει τα 150-160 εκατ. ευρώ, ενώ υπάρχει και ένα κονδύλι περίπου 25 εκατ. ευρώ για ένα δεύτερο διαγωνισμό που αφορά την επανεγκατάσταση των συστημάτων. Συνολικά το κόστος θα ανέλθει στα περίπου 185-187 εκατ. ευρώ, όπως έχει αναφέρει πρόσφατα και ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Τα έργα έχουν εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και πλέον αναμένεται η τελική έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, να ολοκληρωθούν οι μελέτες και ο διαγωνισμός να μπορέσει να ξεκινήσει.

Advertisement
Advertisement

Η διαδικασία του διαγωνισμού θα γίνει με fast track, καθώς εντάσσεται στην τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή τον περασμένο Σεπτέμβριο για τα συνολικά έργα αποκατάστασης (οδικά, σιδηροδρομικά και αρδευτικά) από τις ζημιές που προκάλεσε η κακοκαιρία Daniel σε Στερεά Ελλάδα και Θεσσαλία. Στόχος του ΟΣΕ είναι να υπάρχει ανάδοχος το δεύτερο τετράμηνο του 2024.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το Εθνικό Μητρώο Γεφυρών γίνεται ψηφιακό
Χ. Σταϊκούρας: «Αναβαθμίζουμε την ασφάλεια υποδομών και μεταφορών»
Γ. Ξιφαράς: «Αποτελεσματικές λύσεις για την παλαιότητα του στόλου»