Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Εντός του 2024 οι νέες Huracan και Urus

Ελλάδα 10:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Εντός του 2024 οι νέες Huracan και Urus

ΝΕΑ

Εντός του 2024 οι νέες Huracan και Urus

ΝΕΑ

Η Lamborghini μένει πιστή στο πλάνο που τη θέλει να ανανεώνει τα μοντέλα της μετά από μία δεκαετία, δίνοντάς τους νέες ονομασίες.

Advertisement
Advertisement

Η Lamborghini βρίσκεται σε ένα μεταβατικό στάδιο, όπου αρχίζει σταδιακά να εξηλεκτρίζει τα μοντέλα της. Ταυτόχρονα, έχει έρθει και το πλήρωμα του χρόνου για τη Huracan η οποία κλείνει δεκαετία φέτος στην παγκόσμια αγορά αυτοκινήτου.

Η ιταλική μάρκα επιβεβαίωσε επίσημα πως ο αντικαταστάτης της Huracan θα είναι ένα HPEV (High Performance Electrified Vehicle) και θα παρουσιαστεί το 2024. Δε θα είναι το μόνο βέβαια, διότι εντός του έτους θα δούμε και τη νέα και για πρώτη φορά plug-in υβριδική Urus.

Ακόμα δεν γνωρίζουμε αν το ντεμπούτο των δύο νέων μοντέλων θα γίνει ταυτόχρονα ή ξεχωριστά. Αυτό που έχουμε πληροφορηθεί, αλλά είναι ανεπιβεβαίωτο, είναι πως ο αντικαταστάτης της Huracan δε θα έχει τον V10 του προκατόχου του, αλλά έναν twin-turbo V8, παρόμοιο με αυτόν της Urus.

Advertisement
Advertisement

Ταυτόχρονα, αναμένεται να δανειστεί τους ηλεκτροκινητήρες από τη μεγάλη της αδερφή, τη Revuelto. Το hypercar της Lamborghini βέβαια έχει τρεις ηλεκτροκινητήρες στην πλατφόρμα του, ενώ η LB63x (κωδική ονομασία του αντικαταστάτη της Huracan) λογικά θα μείνει στους δύο.

Οι φωτογραφίες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο από το πρωτότυπο LB63x μαρτυρούν ότι όσον αφορά στο ντιζάιν, θα δανειστεί χαρακτηριστικά και από τη Huracan και από τη Revuelto.

Advertisement

Η ιπποδύναμη αποκλείεται να είναι τετραψήφια όπως στο hypercar της Lamborghini, αλλά είναι πολύ πιθανό να έχει νέες τεχνολογίες που θα βοηθήσουν το νέο μοντέλο να έχει καλύτερα δυναμικά χαρακτηριστικά.

Advertisement

Η Lamborghini τονίζει ότι ο αντικαταστάτης της Huracan, η Revuelto και η Urus PHEV αποτελούν μέρος του πλάνου μείωσης του αποτυπώματος άνθρακα, «Direzione Cor Tauri».

Ο CEO της ιταλικής μάρκας, Στέφαν Βίνκελμαν είπε πρόσφατα ότι η αυτοκινητοβιομηχανία από τη Σαντ’Αγκάτα Μπολονιέζε πάει στρατηγικά αργά με τον εξηλεκτρισμό εν αντιθέσει με κάποιους ανταγωνιστές της.

Ο λόγος είναι πως θέλουν η Lamborghini να εμφανίσει ένα αμιγώς ηλεκτρικό μόνο όταν θα ξέρουν ότι θα είναι «το καλύτερο και η τεχνολογία αυτή θα έχει πια ωριμάσει».

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δείτε -και ακούστε- τη νέα Lamborghini (+ video)
Τι κρύβεται κάτω από αυτό το περίεργο καμουφλάζ; (+video)
Γέμισε ο κόσμος Lamborghini!