Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Εντός της χρονιάς το νέο MINI Countryman EV

Ελλάδα 12:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Εντός της χρονιάς το νέο MINI Countryman EV

ΝΕΑ

Εντός της χρονιάς το νέο MINI Countryman EV

ΝΕΑ

Εκπρόσωπος της MINI επιβεβαίωσε ότι εντός του 2023 θα παρουσιαστεί η νέα γενιά του Countryman η οποία θα διατίθεται και σε αμιγώς ηλεκτρική έκδοση.

Advertisement
Advertisement

Το Countryman αποτέλεσε μία από τις προκλήσεις που αντιμετώπισε η MINI, καθώς άλλαξε σημαντικά την εικόνα του μοντέλου και της εταιρείας. Σε αντίθεση με τον «πρόγονό» του της δεκαετίας του 1960, το σύγχρονο μοντέλο είναι ένα crossover/SUV, δηλαδή ένα σχετικά μεγάλων διαστάσεων όχημα.

Η παρουσίασή του το 2010 ήταν μια κίνηση που δεν την καλοείδαν οι φανατικοί φίλοι του κλασικού Mini, αλλά απέφερε νέους πελάτες και κέρδη στην εταιρεία. Το 2017 εμφανίστηκε η δεύτερη γενιά του (στη σύγχρονη εποχή), πιο πολυτελής και καλύτερα εξοπλισμένη.

Εφέτος, θα παρουσιαστεί καινούργια η γενιά του η οποία βασίζεται στην πλατφόρμα «FAAR» («Frontantriebsarchitektur») του Ομίλου BMW. Το αυτοκίνητο θα κατασκευάζεται στη Γερμανία, στο εργοστάσιό του που βρίσκεται στη Λειψία, και θα διατίθεται με θερμικούς κινητήρες (βενζίνης και ντίζελ) οι οποίοι θα έχουν ήπιο υβριδικό σύστημα 48 Volt.

Advertisement
Advertisement

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι το μήκος του θα είναι σημαντικά αυξημένο, κατά περίπου 20 εκατοστά, συγκριτικά με αυτό της παρούσας γενιάς. Αυτό σημαίνει ότι θα αυξηθεί και το μεταξόνιό του, γεγονός που θα έχει θετικό αντίκτυπο στον ωφέλιμο διαθέσιμο χώρο για τους επιβάτες.

Επίσης, εντός της χρονιάς θα εμφανιστεί και το Countryman Electric, δηλαδή η αμιγώς ηλεκτρική εκδοχή του. Αυτή θα βασίζεται στην πλατφόρμα που χρησιμοποιεί ήδη η BMW στα αντίστοιχα μοντέλα της, π.χ. στην iX1. Προς το παρόν, δεν έχουν γίνει επίσημα γνωστές λεπτομέρειες για το εάν τα τεχνικά χαρακτηριστικά τού αμιγώς ηλεκτρικού Countryman θα είναι ταυτόσημα με αυτά του βαυαρικού μοντέλου.

Advertisement

Θυμίζουμε ότι η iX1 έχει μπαταρίες πραγματικής ενεργειακής χωρητικότητας 64,7 kWh και δύο ηλεκτροκινητήρες οι οποίοι αποδίδουν μέγιστη συνολική ισχύ 313 ίππους και μέγιστη συνδυαζόμενη ροπή 494 Nm.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η BMW έβαλε «φρένο» στους Κινέζους για το fake Mini
Το 21% των πωλήσεων της MINI είναι ηλεκτρικά και PHEV
Το σκουριασμένο ελληνικό Mini που έγινε παγκόσμιο θέμα