Live Κίνηση
Περισσότερα
Fleet Cars

Το ηλεκτρικό Volkswagen Microbus στις ΗΠΑ το 2023

Ελλάδα 17:46
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το ηλεκτρικό Volkswagen Microbus στις ΗΠΑ το 2023

Fleet Cars

Το ηλεκτρικό Volkswagen Microbus στις ΗΠΑ το 2023

Fleet Cars

Ο διευθύνων σύμβουλος της Volkswagen Αμερικής, Scott Keogh, σε πρόσφατη συνέντευξή του ανέφερε ξεκάθαρα πως το μοντέλο παραγωγής του πρωτοτύπου ID Buzz, θα παρουσιαστεί στην αγορά των ΗΠΑ σε δύο χρόνια.

Advertisement
Advertisement

Για την Ευρώπη και πιο συγκεκριμένα για τη Γερμανία, το μοντέλο θα κάνει ντεμπούτο μέσα στο 2022.

Οι αλλαγές που απαιτούνται για να είναι σύννομο προς τις αμερικάνικες επιταγές το ηλεκτρικό Microbus, θα το καθυστερήσουν περίπου ένα έτος. Το Microbus θα κατασκευαστεί σε εργοστάσιο επαγγελματικών οχημάτων VW στο Ανόβερο της Γερμανίας, μαζί με ένα ηλεκτρικό επαγγελματικό. Η VW χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να επανεκκινήσει το εργοστάσιο αυτό για παραγωγή ηλεκτρικών και από αυτό προκύπτει και η καθυστέρηση σε σχέση με το αρχικό χρονοδιάγραμμα. Η VW κατασκευάζει ήδη τα ID.3 και ID.4 που είναι βασισμένα στην ίδια πλατφόρμα (MEB) αλλά σε ξεχωριστό εργοστάσιο στο Zwickau της Γερμανίας.

Advertisement
Advertisement

Η VW έκανε την πρώτη παρουσίαση του ID Buzz concept στην έκθεση αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ του 2017 και το επιβεβαίωσε για παραγωγή λίγο μετά. Εκτός από την επιβατική του εκδοχή, η VW προσέφερε το αρχικό Microbus και ως επαγγελματικό. Έτσι, η αυτοκινητοβιομηχανία αποκάλυψε το πρωτότυπο Cargo Buzz το 2018, επιβεβαιώνοντας και αυτή την έκδοση για παραγωγή. Εκείνη την εποχή, η VW είπε ότι το Cargo Buzz θα κυκλοφορούσε επίσης το 2022, οπότε μπορεί να επιστρέψει στο ίδιο χρονικό πλαίσιο του 2023 με την έκδοση των επιβατών. Το Cargo Buzz θυμίζουμε πως παρουσίασε και μια οροφή με ηλιακούς συλλέκτες που θα μπορούσε να προσθέσει έως και 15 χιλιόμετρα στην αυτονομία του αυτοκινήτου, σύμφωνα με τη VW. Το συγκεκριμένο στοιχεία είχε αρχικά παρουσιαστεί στο αρχικό Microbus, καθώς για όσους αρέσκονται σε camping και διανυκτερεύσεις στη φύση, τέτοιες λύσεις για αύξηση της αυτονομίας αλλά και για την αποθήκευση ενέργειας, είναι παραπάνω από καλοδεχούμενες.

Δείτε ακόμα:

Advertisement

VW I.D. Buzz: Το Touran του μέλλοντος

Αποκλειστικό: Έτσι θα είναι το νέο VW Polo

Advertisement

Πόσα εκατομμύρια οχήματα παρέδωσε το VW Group μέσα στο 2020;