Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ένα βήμα πιο κοντά στο Hyundai Creta

Ελλάδα 14:41
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ένα βήμα πιο κοντά στο Hyundai Creta

ΝΕΑ

Ένα βήμα πιο κοντά στο Hyundai Creta

ΝΕΑ

Το πρώτο επίσημο σκίτσο του νέου της – μικρού – SUV έδωσε στη δημοσιότητα η Hyundai. Το Creta έχει πάρει το όνομά του από την Κρήτη και θα είναι ένα παγκόσμιο μοντέλο. Βασίζεται στο ix25 που κυκλοφορεί στην Κίνα και θα εκπροσωπήσει την κορεάτικη μάρκα στην εξαιρετικά δημοφιλή κατηγορία των baby SUV.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ (twitter.com/bitsi74)

Από τη σύγκριση του σκίτσου με τη φωτογραφία του ix25, διαπιστώνουμε ότι οι διαφορές είναι λιγότερες από τις ομοιότητες. Εντοπίζονται στη μάσκα και τους προβολείς ομίχλης, ενώ και στις δύο περιπτώσεις οι μπροστινές κολώνες δείχνουν ως συνέχεια του παρμπρίζ. Το λανσάρισμα του Hyundai Creta θα αρχίσει από την Ινδία στα τέλη του 2015, ενώ στη συνέχεια αναμένεται να φθάσει και στην ευρωπαϊκή ήπειρο.

Όσο για την επιλογή του ονόματος Creta, η εξήγηση που είχει δώσει η Hyundai ήταν η εξής: «Ευρισκόμενη στη Μεσόγειο θάλασσα, η Κρήτη αποτέλεσε στην ακμή της το επίκεντρο της παγκόσμιας κυριαρχίας της Ελλάδας στους τομείς του εμπορίου και του πολιτισμού, συνδέοντας την Ευρώπη, την Ασία και την Αφρική», αναφέρεται στο δελτίο Τύπου της Hyundai.

Advertisement
Advertisement